Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
23. 4. 2018
Dobrý den, je ta modrá 9kr - skvrna uprostřed - něčím výjimečná, nebo obyč ?
Našel jsem album a tohle mne zaujalo.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Práve naopak. Je to hodnotné
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
22. 10. 2010
Dokonce velmi hodnotne, pokud je to co ukazujete na reprodukci chyba tisku ! Namatkou Fe. I/336. Je tam sice defekt tesneho strihu nahore, ale vzhledem k rozsahu DV je to jen "kosmeticka" vada. Nechte si to pred prodejem overit znalcem ( a budete mit jistotu ), at vam nejaky "znalec" nenabulika nejake nesmysly.
na mych stranach najdete znalce na Rakousko
Zaregistrován
23. 4. 2018
děkuji za názory a rady, právě jsem dle hesla: "kdo se bojí, sere v koutě" poslal mail na toho nejpovolanějšího a uvidíme, zda odpoví :-) Jsem nově členem rakouského svazu, tak uvidíme.
Sehr geehrter Herr Dr. Ferchenbauer,
Ich heiße ...... und bin aus Tschechische rep. und ich habe ein bitte an Sie. Laut meine und meine Kollegen vom BSV Waidhofen (ich bin seit 10/2018 neu Mietglied VÖPh) meinung, ist meine 9Kr mit einem interessanten Druckfehler - einem weißen Fleck (Foto in Anhang). Kann ich bei Ihnen ein Atest bestellen oder glauben Sie sich, es ist bei diese 9Kr uninterresant ?
Vielen Dank im Voraus für Ihre Antwort
Mit freundlichen Grüßen
Zaregistrován
22. 7. 2011
Jistě se v tomto rozsahu DV jená o zajímavý nález, ale nejsem si jist, jestli je pro Vás vhodné k této DV hledat znalce a jemu zadat atest.
Dr. Ferchenbauer Vám jistě vyjde vstříc a požadovaný atest Vám vystaví, otázkou jsou ale náklady, které by se nemusely krýt s možnou budoucí prodejní cenou. Dr. Ferchenbauer poskytuje atesty i na naprosto tuctové zboží (je to jeho obživa), ale naprostá většina jeho cenových ohodnocení, které vycházejí z jeho katalogových cenových záznamů, se zdaleka nekryje s tržními prodejními cenamy.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
23. 4. 2018
souhlasím s vámi, nějak mi o cenu atestu nejde, spíše to bude - pokud k tomu dojde a potvrdí se pravost DV, pro mou zcela obyčejnou sbírku "známka s příběhem" ... :-)
Zaregistrován
22. 7. 2011
Jestli se jedná o DV, čí o nějaký zásah do obrazu známky, to lze poznat i bez atestu.
Pak bude otázkou, jaké náklady by vyplynuly z pořízení atestu. Položil jste si otázku, jakou cenu má tato DV? Podle mého názoru katalogovou jistě vyšší, ale ...
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
23. 4. 2018
neberte mi sen.... :-)
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já Vám nechci brát sen, pouze poukazuji na některá rizika.
Pokud trochu sledujete výskyt emise 1850, pak jistě víte, že spousta materiálu odzkoušel Dr. Ferchenbauer a to včetně velkého počtu zcela běžných dopisů. Já jsem tuto emisi sbíral, především jsem preferoval dopisy a razitka. Ve sbírce jsem měl poměrně velký počet materiálu, který pan Ferchenbauer zkoušel, ale v případě běžnějšího sortimentu jsem nebyl ochoten za tyto atesty připlácet nějakou částku. To, že někdo tento atest zaplatil, to mne již nezajímalo, protože tento atest byl v těchto případech zcela zbytečný. Příplatky za odzkoušení se nechají tolerovat pouze u vzácnějšího sortimentu.
Bohužel, podle mého názoru tato DV také patří do skupiny běžnějších položek, kde bude atest zcela zbytečný.
Zaregistrován
23. 4. 2018
jsem absolutní začátečník, ale vaše argumenty mne teda dost přesvědčují. počkám tedy, co a zdaodpoví Dr.Ferchenbauer a uvidíme jak dál
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.