Moderátoři: smith, Koniáš

Dracek

Uživatel
#21 - 8. 9. 2009, 09:54
Já bych taky přispěl, jenom nemám takové znalosti a tak si jen tiše čtu a obdivuji. Jinak je to jeden z mála koníčků, co se mnou sdílí žena (bioložka). Z každého výletu si my a děti dovezeme nějaké pěkné kameny .. 😁 Pro mince už takové pochopení nemá 😐

Ani pro ty platné??? 😃 😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

ambrosius

Uživatel
#22 - 8. 9. 2009, 09:58

Ale jo. Máme to rozdělený. Ona sbírá ty papírový platí a já ty kovový co neplatí.
Takže vlastně ideální souhra 😃

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#23 - 8. 9. 2009, 12:13

= Ambrosiu
= grofik]
: Shock:: shock:: roll: OOO Konečne tu niekto aj mimo mňa niečím prispel. 😉

  Potešujúce.
[/

Já bych taky přispěl, jenom nemám takove znalosti tak si jen čtu Tisé obdivuji.
Jinak je to jeden z mala koníčků, co se mnou sdílí žena (bioložka). Z každého výletu si moje děti dovezeme nějaké pěkné kameny .. : mrgreen:

Pro takove mince už nemá pochopení: |
[/

Koníček čo prevádzkujú decká je Geológia, Vaša manželka zrejme inklinuje ku Gemológii. 😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#24 - 2. 10. 2009, 10:45

V JAR našli diamant v hodnote 20 miliónov USD

  Johannesburg 30. septembra V Juhoafrickej republike představila spoločnosť Petra Diamonds diamant veľký ako slepačie vajce, ktorý sa nasiel v bani Cullinan. Jeho hmotnosť je 507,55 karátu alebo 100 gramov. Baníci našli diamant 24. septembra. Ného blízko nachádzali sa ešte tri rovnako Kvalitné kamene, ale nižších hmotnosti - 168, 58,5 53,3 karátu.
  Spoločnosť tvrdí, že pro pro kameň ohromuje farebnosťou čistotou. Podľa Petra Diamonds sa celkom určite medzi Zaradi dvadsať najväčších diamantov na svete. Odhaduje sa, že pro jeho cena pro dosiahne 20 miliónov USD (13,75 milióna eur).

  Ak spoločnosť Žiška očakávanú sumu, bude mať dostatok kapitálu na dva roky prevádzky. Zisk Petra Diamonds bol v jej predminulom hospodárskom roku, ktorý sa skončil 30. júna 2008, výše 39 miliónov USD, ale v minulom klesol na 8 miliónov USD. Pokles zisku súvisí s prepadom ceny diamantov na svetovom trhu. Ich cena sa tento rok v porovnání s vlaňajším letom znížila o výše 65%. V súčasnosti došlo k jej stabilizácii. Odborníci očakávajú, že pro pro trh s diamantmi ožije o dva až štyri roky.

  V roku 1905 sa v bani Premier firmy De Beers nasiel dosiaľ najväčší diamant na svete. V surovom stave vážil 3106 karátov mal rozmery 10 x 6 x 5 cm. Veľkosťou sa dal prirovnať k väčšiemu grapefruitu. Diamant dostal meno Cullinan na počesť zakladateľa bane Sira Thomasa Cullinana. Surový diamant zakúpila vláda štátu Transvaal za cenu 1 milión dolárov darovala ho anglickému kráľovi Eduardovi VII. Kráľ nechal kameň vybrúsiť v Amsterdame. Brusič ho rozdelil na dva časti: Cullinan I Cullinan II. Väčší Cullinan jsem premenovali na Veľká hviezda Južnej Afriky váží 530,20 karátu. Cullinan II váží 317,5 karátu. Oba kamene sú súčasťou anglických korunovačných klenotov.

  Informovali o tom ruská televizna stanica Vesti na svojej internetovej stránke. : Shock:

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#25 - 23. 10. 2009, 20:51

32-karátový diamant Annenberg predali na dražbe za 7,6 milióna dolárov

New York 21. októbra (brúsený hranatý 32,01-karátový diamant, ktorý si americká miliardárka filantropka Leonóra Annenbergová kúpila na 90. narodeninám, sa dnes predal na newyorskej dražbe za 7,6 milióna dolárov (5,09 milióna eur).

Bezchybný diamant vo veľkosti orecha je zasadený do prsteňa po oboch stranách má menšie diamanty v tváre hrušky. Navrhol ho klenotník newyorskej z štvrte Manhattan David Webb.
Aukčná Sien Christie pred dražbou odhadovala, že pre diamant sa preda za tri až päť miliónov dolárov. Skutočná cena teda výrazne prevýšil odhady. Podľa aukčnej siene doterajším rekordom v predaji 30-karátového štvorhranného brúseného diamantov je suma 3,1 milióna dolárov (2,08 milióna eur).

Totožnosť kupca na dnešnej dražbe Nebola zatiaľ zverejnená.
      

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#26 - 20. 12. 2009, 10:48

Unikátny sivomodrý diamant bude možné vidieť 😲 😲 😲 2010 vo Washingtone -31.06 karátov Národnom múzeu Smithsonian Natural History od 28.januára do 1. augusta.

Kua pekný 😃

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#27 - 12. 3. 2010, 13:06

Pred 105 rokmi objavili v južnej Afrike najväčší diamant (výročie)
Pretória 24. januára V bani pri Pretórii v južnej Afrike objavil pred 105 rokmi, 26. januára 1905, manažér Frederick Wells najväčší diamant na svete, zvaný Cullinan.

Wells si spočiatku myslel, že kameň mu nastražili spolupracovníci ako žart. Po analýzach sa však ukázalo, že ide o skutočný objav – diamant vážiaci 3106,75 karátu (621,35 gramu). Meno dostal kameň po majiteľovi bane Thomasovi Cullinanovi, ktorý ju otvoril v roku 1902. Cullinan od majiteľa odkúpila vláda Transvaalu a 9. novembra 1907 ho darovala britskému kráľovi Eduardovi VII. na 66. narodeniny.

S ďalším spracovaním Cullinanu sa viažu rôzne historky. Uvádza sa napríklad, že brusič, ktorý rozdelil Cullinan na dve časti, trval na prítomnosti lekára a dvoch zdravotných sestier a po samotnom výkone odpadol. Podľa znalca diamantov a ich histórie lorda Iana Balfoura však najskôr otvoril šampanské. Z pôvodného diamantu štiepením a vybrúsením vzniklo deväť veľkých briliantov a 96 menších. Ich brúsenie sa začalo 3. marca 1908 a trvalo osem mesiacov. Všetky zdobia britské kráľovské klenoty.

Diamanty boli ľudstvu známe od nepamäti. Ich druhotné náleziská sa nachádzali v Indii. Tu sa ťažili z náplavov ryžovaním. Až v roku 1871 bolo v Južnej Afrike objavené prvotné nálezisko diamantov pri meste Kimberley, podľa ktorého sa diamantonosná hornina začala nazývať kimberlit.

Kimberlity prerážajú v podobe komínov staré pevninské štíty. Do určitej hĺbky sú zvetrané, spočiatku sa preto ťaží povrchovým spôsobom a potom bansky. V súčasnosti dosahuje hĺbka diamantových baní až 1000 metrov. Podľa najnovších poznatkov sa ukazuje, že diamanty v kimberlitoch nevznikli, hornina ich len dopravila k zemskému povrchu. Predtým sa predpokladalo, že vznikli vplyvom teploty a tlaku počas transportu horniny z prítomného uhlíka (diamant je formou uhlíka kryštalizujúceho v kubickej sústave).

Kimberlity sa nachádzajú aj v USA, Kanade, Austrálii alebo Brazílii. Na Sibíri sa nachádzajú v oblasti Jakutska.

Diamanty a z nich vybrúsené brilianty sú údajne najlepšími priateľmi žien. V období ekonomických kríz ich obchodníci uvádzajú ako istú investíciu. Diamanty však samotný zisk nezaručia. Napríklad izraelský miliardár ruského pôvodu Lev Leviev, ktorý je najväčším konkurentom juhoafrického diamantovému koncernu De Beers, uvažuje o predaji svojho ruského závodu na spracovanie diamantov s cieľom splatiť úvery štyrom izraelským bankám.

www.famousdiamonds.tripod.com

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#28 - 7. 6. 2010, 19:22

104 ct. diamant kvalita IF. 😲 😲 😲

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

IKMMKI

Uživatel
#29 - 7. 6. 2010, 22:47

To je fotkou alebo fakt taha do faint pink ? 🙂
Inak brus sa mi nepaci 😃 ale co uz ked taky nasli , kazdopadne keby mi ho niekto daroval NEPOHNEVAL by som sa 🙂

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#30 - 7. 6. 2010, 23:26

farba ;purplish pink.
natural .

cert. GIA.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.