Zaregistrován
25. 12. 2017
Proč by ten odznak měl být kopií? Je to obyčejný plech používaný za první republiky. Způsob zapínaní, který se běžně objevuje na sudetoněmeckých odznacích. Podle mě normální originál, jen špatně určený. Je to zkrátka odznak 46. pěšího pluku z Loun kolem let 1920 - 1935. A jak správně píšete, s R-U to nemá nic společného.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Právě kvalita toho jak říkáte "plechu" a způsob upevnění špendlíku či spony je jasný. Víte takových a dalších odznaků jsem držel v ruce stovky. Psal jsem na toto téma i na www.valka. Pochopitelně zda věříte či nevěříte je Vaše věc. Mohu Vás však ubezpečit, že tyto odznaky se prodávali i u Raucha. Mnohé odznaky jsou vyrobeny z "liteřiny" a patinované, prostě těch způsobu výroby je několik. Ale Vy jste nevěřící Tomáš, ale mnozí si třeba rozmyslí dávat za odznak velké peníze.😲
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Podívejte se na tyto odznaky, oba jsou původní ražby císařské! Louny mají sponu kolmou. Upevnění odznaku u RU z toho válečného kovu naši "machři" nedokáži zpracovat a tak se spony na zadní stranu "lepí" všelijak.
Obrázky:
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Zaregistrován
25. 12. 2017
Halo, tohle je prvorepublikový odznak. 46. pěší pluk vznikl v roce 1920. Nemá nic společného s R-U.
A ty urážky si nechte laskavě od cesty.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Surviku,
všichni pochopili, že se bavíme obecně o odznaku z Loun. 46 pluk v ČSR z něčeho vznikl, nebyl postavený na zeleném poli. Já jsem tam odznak v krásné ražbě dal pro potřebu "nevěřících Tomášů" Pokud nepoznáte kopii, je to jen Váš problém a v klidu zaplaťte co libo. Zde to je diskuze pro zájemce, lidi rozumné. Poučovat lze, když něco znáte. Opakuji, ten prvotní odznak je pouhou kopii a s tím začal nebožtík Jelínek před více jak 30 ,lety a já to na různých burzách viděl a p. Jelínka jsem znal. Upravoval a dělal i chladné zbraně.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.