Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tie písmená sú značky mincmajstrov?
Zaregistrován
20. 12. 2012
Mám za to,že to mají být značky podle hejtmanů husitských banditů okupujících Brno.
Zaregistrován
24. 3. 2010
No tak to som nečakal. Takže toto sú husitské razby? Objavujú sa takéto značky aj na znojemských a jihlavských?
Zaregistrován
20. 3. 2015
Vzhledem k tomu, ze podle Sejbala S je nejpocetnejsi pismeno, jsem si myslel, ze S by mohl znamenat proste Stadt prip. städtisch jako znacka, ze to nejsou vladni ale mestske mince. Byl to ale jen spotanni napad bez dalsi indicie...
Zdravím z Vídně
Zaregistrován
20. 3. 2015
sigur napsal/a:
No tak to som nečakal. Takže toto sú husitské razby? Objavujú sa takéto značky aj na znojemských a jihlavských?
Pokud vim, vsechny zname jihlavske a znojemske mince jsou z doby pohusitske.
Zdravím z Vídně
Zaregistrován
15. 4. 2010
o tom silně pochybuju , že to jsou mince husitů. proč by razily v Čechách měděné flútky a na Moravě, která vlastně byla skoro pořád katolická(nepřátelská) kvalitní stříbrné mince a to ještě v obsazeném vydrancovaném městě. když si vezmeme jako příklad Bratříky na Slovákoch tak jejich mince jsou z 95% také měděné postříbřené nebo pocínované falza a Bratříci byli zbytky Husitů co se stáhli po husitských válkách do Horních Uher.
Zaregistrován
14. 12. 2012
tak ještě doplním abecedu
jedno starší a mladší n-ko
vzácnější haléř s S
a jeden víceráz asi S
To R výše je pěkně vyraženo, asi jedno z nejlepších co jsem zatím viděl gratuluji.
Omlouvám se za chybějící metrologii ale postrádám dostatečně přesné váhy.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
Ta druhá slepice je úžasná. 😆
Zaregistrován
20. 12. 2012
Krásné mincičky. 😁
Zaregistrován
12. 6. 2012
Já když si vzpomenu že jsme (teda já osobně ne, leč byl jsem u toho taky) něco podobného prosívali na Petrově ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.