Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
14. 12. 2012
beru zpět a omluva
Zaregistrován
30. 7. 2013
Můžu poprosit ještě o tento,trochu setřelý.Ta značka nad lvem.
Obrázky:
Zaregistrován
30. 7. 2013
Pomůžete mi určit tyto dva nové přírůstky.Dík
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
hezke, nasmeruji alepson timto zpusobem
prvni dle "Die Saurmasche Münzsammlung":
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2016
Mohu poprosit o doplnění mého určení tohoto míšeňského groše? Kruga zatím nemám, tak jsem informace čerpal na netu a hlavně zde na tomto foru.
Míšeňský groš
štítový- schildgroschen
Fridrich II. 1428-1464
průměr cca 27mm
váha 2,47
zachovalost horší 2/2
identický groš jsem na netu zatím nenašel, tak zatím nemám přesněji určeno
přesnější období či mincovnu bohužel zatím nevím
Jak to bylo prosím s ryzostí míšeňských grošů v období, kdy byl ražen tento můj kousek, rás bych si to porovnal s mincemi raženými na našem území.
No snad nejsem moc zvedavý 😃 😃
Předem děkuji za opravu a jakékoliv doplnění😉
PS: jak na potvoru bylo dnes zataženo, tak fotka je trochu rozmazaná, pokud počasí dovolí, mohu to zkusit znovu.
Obrázky:
novotny-zdenek@seznam.cz
Zaregistrován
19. 1. 2016
Žádný odborník na míšeňáky není přítomen? Kruga jsem zatím nesehnal, ani ve vědecké knihovně ho nemají.
Projížděl jsem znovu internet, našel jsem podobný groš, ale úplně stejný zatím ne. 😞
novotny-zdenek@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
kruga je treba koupit, patri k tem kniham, ktere za to stoji. navic neni ani moc drahy na to, ze je to starsi zahranicni literatura a pomerne zadana:
k te minci - at to nekdo zkontroluje, neurcoval to odbornik, takze bez zaruky. zachovalost zrovna nevyzyva k urcovani, vsichni mozna cekaji na slibene lepsi foto.
samotne F s kytickou (mincovna Freiberg) nesou mince kurfirta Fridricha II. Dobromyslneho (Friedrich II. der Sanftmütige), vladl 1428-1464, opis konci LANG, pricemz A s N jsou spojene, takze asi 738, na reverzu obracene N, takze asi stitovy gros 738/3 (razeno v letech 1428-1444). ryzost - k tomu bude treba asi studovat Kruga podrobneji (str. 76).
Zaregistrován
19. 1. 2016
Děkuji moc za určení a hlavně za ten odkaz. Kruga jsem hned zakoupil a nejen to byla tam spousta zajímavých knih, tak jsem vyprášil účet. 😃 Teď budu muset tu novou knihovnu určitě pořídit, až to přijde domů, nebude to kam dát. Jěště že budou vánoce.
Jak kniha dorazí, vaše určení si samozřejmě ověřím a určitě mi to hodně pomůže v počáteční orientaci. A navíc němčina... slovníček nedám z ruky.
Pro další zájemce o pokusy o upřesnění určení jsem znovu fotil. Ach to je bída. Problém asi nebude ve světle a nejspíš ani ve foťáku. 😞 Přitom občas se mi podaří celkem slušné fotky.
Obrázky:
novotny-zdenek@seznam.cz
Zaregistrován
19. 1. 2016
Zaregistrován
15. 7. 2007
ten posledni pokus je horsi, vysel bych z toho predposledniho, to se mi celkem libi, prodlouzil bych expozici a pouzil stativ.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.