Zaregistrován
24. 11. 2014
Zdravím, mám na Vás prosbu jelikož jsem laik a prd tomu rozumím tak bych potřeboval poradit .. Děda si kupuje za nemalé peníze tyhle mince (viz. foto) prej snad od někud z letáku... Nesetkal jste se s tím někdo ? Není to nějaký podvod ?
Hledal sem to snad všude na internetu ale nic podobného sem nenašel ...
Obrázky:
Zaregistrován
1. 6. 2010
Zaregistrován
1. 6. 2010
Áno.
Nie su to ani mince.
Odfoťte ten papierik,nech vidno z akého kovu sú
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
25. 7. 2006
Existuje nekolik firem, ktere prodavaji podobne medaile.
Pokud jsou z obecneho kovu, jsou prakticky bezcenne. Pripadne pozlaceni nema na cenu vliv.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
9. 12. 2018
Pro sběratele by mohly mít cenu ty kazety.
Zaregistrován
23. 12. 2015
Některé firmy jsou na úrovni šmejdů co prodávaly důchodců, mnohonásobně předražené nádobí atd .Dnes jsou ale už o něco chytřejší..Umístí bezcenné medaile do luxusní dřevěné kazety, případně medaile pozlatí-každou tak za dvě koruny , vytvoří dojem málem zlatého pokladu a navíc chudákům důchodcům nalhávají, že můžou vytvořit pro své potomky opravdu hodnotnou sbírku , která se časem výrazně zhodnotí a po jejich smrti na ně budou potomci s láskou vzpomínat…Opak je pravdou .Jedná se o sběratelsky neprodejné věci jejichž hodnota hned po zakoupení klesne asi tak , jako kdyby jste si koupil nové auto a při výjezdu z prodejny ho fatálně naboural :- ))).Možná kdyby to bylo zaměřeno na mladé sběratele v ceně 20 korun kus , tak by to odpovídalo realitě a snad i udělalo klukům radost…
Zaregistrován
5. 2. 2021
Na jednej burze bol smutný dedo čo sa to snažil márne predať 😕
Bolo mi ho ľúto 😞
Zhodnotenie to má asi ako céčka čo sme zbierali ako deti...0,0- nič.
https://www.youtube.com/watch?v=4296mZRE7Ko
Cui bono? , Cui prodest?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.