Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Profilový obrázek
opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

#1191 23. 12. 2017, 17:41

Já problém nemám.
Very rare and nicely toned.
From a German collection, assembled since the 1960s.

A retrográdny opis na reverze taky ne😁

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1192 23. 12. 2017, 17:48
Že na ukázky hezkých mincí reagujete arogantním způsobem si již zde všimlo více lidí, ale říci o této minci, že má ošklivou patinu, to již hraničí s dosti velkým amaterismem. Jaké si kupujete mince je jistě vaše věc, ale srovnávání této mince a tolaru ve stavu 2/2, ve prospěch druhé jmenované, je již komické.

Myslíte arogantním způsobem... no když jinak nedáte... ale to nejspíš proto, že mi to přijde opravdu směšné - teď už se tedy vážně za břicho popadám při té flekaté mezinárodní dokonalosti:-D Takže spíše totální despekt, než arogance...
Pokud je na té flekaté minci něco dokonalého, tak jsem amatér a jsem za to rád;-) Schválně, jestli najdete něco takového flekatého v nějakém profesionálním zpracování - myslím v publikaci...?!
Nesrovnával jsem ten tolar s mincí ve stavu 2/2. Pouze jsem konstatoval, že bych měl raději tutéž minci ve stavu 2/2, než se koukal na ty fleky.
Školíte tady (mj. i začínající sběratele) z nutnosti mít mince ve sbírce v nejdokonalejších stavech, dokonce ve stavech dokonalých ražeb z dokonalých razidel, s tím, že je to nějak důležité pro poznání v oblasti vývoje měny, výrobní technologie a pod... Můžete čtenáře vlakna poučit, v čem je přínosný ten flekatý tolar?

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1193 23. 12. 2017, 17:57

E1: ale ono vlastně velké sorry; čím víc se budou sběratelé pod vaším vlivem soustředit na tu dokonalost, tím víc mincí v běžných stavech a s normální patinou zbyde pro normální sběratele, takže, pokud můžete, dejte mě do ignorace, nebo ať správce moje příspěvky smázne, ať to tu nenarušují:-D

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1194 23. 12. 2017, 17:57

Víte, pouze se snažím začínajícím sběratelům zdělit, že existuje celá škála kvalit a na ukázky sem dávám špičkové ražby, protože všude na trhu je dost braku. Oni totiž začínající sběratelé berou zachovalost podle deklarací našich povedených aukcí. Úmyslně jim přes hezké mince říkám, že toto je to hezké a nikoli to, co je v aukcích deklarováno jako 0/0. Možná, že si všimnou tohoto velkého rozdílu a pochopí, že není něco v pořádku.

A nejedná se o tolar, ale o 1/2 tolar.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1195 23. 12. 2017, 18:01
E1: ale ono vlastně velké sorry; čím víc se budou sběratelé pod vaším vlivem soustředit na tu dokonalost, tím víc mincí v běžných stavech a s normální patinou zbyde pro normální sběratele, takže, pokud můžete, dejte mě do ignorace, nebo ať správce moje příspěvky smázne, ať to tu nenarušují:-D

Ale já se nesoustředím pouze na špičkovou kvalitu, ta je opravdu vyjímečná. Samozřejmě se soustředím i na hezké ražby a buďte si jist, že i těch je na trhu velmi málo a zájem je velký.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

#1196 23. 12. 2017, 18:02

V čem je přínosný ten flekatý tolar?
Přínosný je v tom, že ukazuje jak stříbro reaguje. Ještě přínosnější by byl, kdyby byly zadokumentovány postupné změny a podmínky uložení. Nebo to, co vzniklo skokově špatným uložením.

Profilový obrázek
___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#1197 23. 12. 2017, 18:20
Jsou i kusy, které budou vykazovat černou nevzhlednou patinu, které se nezbavíte. Nezbavím 😁 Obrázky: ...

Z tohoto som dedukoval, že máš podobný problém.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1198 23. 12. 2017, 18:26
Raději budu mít ve sbírce takovou minci (tolar FII.)ve stavu 2/2 za 1/10 ceny, než se dívat na tak nepěkně zoxidovanou minci, která je možná i pod těmi barevnými fleky ve stavu ražebního lesku, nicméně stejně jako zoxidovaná proofka přestává být proofkoi, i tohle je ošklivé - ať to ve skutečnosti je či není tak kontrastní jako na fotce... Toť můj pohled, který jakkoliv nikomu necpu:-)

To, že můžete mít na nestejný odstín patiny výhrady je zcela normální, ale označovat patinu této mince jako ošklivou, to je již trochu za hranou. Jestli dovolíte, této oblasti se již věnuji nějaký pátek a tak mohu srovnávat výskyt jednotlivých mincí na trhu. Ale jestli máte hezčí minci se stejnoměrnou patinou, rád přivítám vaší nabídku. Moje mince by byla prodána do jedné velké sbírky a buďte si jist, že nový majitel by byl s tímto kusem velmi spokojen.

Profilový obrázek
___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#1199 23. 12. 2017, 18:29

Keď už som sa zamiešal do diskusie, tak môj názor...ruku na srdce, každý zberateľ sa snáď snaží o čo najvzácnejšie kúsky, v čo najlepšej kvalite, za čo najpriaznivejšiu cenu.

Ten poltoliar ako razba je krásny, ale tá patina degraduje celkový dojem z mince.

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1200 23. 12. 2017, 18:47

E1: mincím se věnuji od r. 1989. Zahraniční aukce také sleduji. Nic to nemění na mém bezvýhradném souhlasu s názorem dr. Katze citovaným v článku, který jsem tu před časem přidal (#1074 v tomto vlákně), že “Chtít sbírat mince jen s ražebním leskem, to není numismatika.”.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.