Zaregistrován
17. 7. 2012
Vážení, chtěl bych Vás tímto požádat o radu. Nedávno jsem nalezl kámen o kterém se domnívám, že by se mohlo jednat o chondrit. Na internetu se mi zatím nepodařilo nalézt podobný kámen a nikdo z oslovených odborníků mi bohužel zatím neodpověděl..😕
Kámen je nemagnetický a váží cca.300g.
Děkuji předem za případnou radu.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2006
Odporúčam navštíviť Prirovedeckú fakultu odbor mineralógia v mieste kde je VŠ.
Apropo žiadny človek čo sa zaoberá minerálmi Vám nedá serioznu odpoved cez email pokiaľ má pochybnosť , je to veštenie na dialku a mať zavreté oči.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
17. 7. 2012
to grofik: Je mi jasné že rozpoznání minerálu podle fotky nemusí být vždy stoprocentní, ale doufal jsem, že kámen je natolik specifiký, že nebude činit problém ropoznat jej i podle fotky.
Ještě přikládám odkaz na obrázky ve větším rozlišení.
Zaregistrován
23. 10. 2006
napsal/a:
nikdo z oslovených odborníků mi bohužel zatím neodpověděl..
asi bude problém pokiaľ nikto neodpovedal.
Zaregistrován
17. 7. 2012
Prý by se mohlo jednat o vyvřelinu melafír - metamorfovaná hornina. A opravdu se mu podobá.. Budu ještě dál pátrat...
Zaregistrován
28. 6. 2008
..dlouho jsem tu nebylo a už je tu opět "meteorit". No, na první pohled to připomíná "mandlovec", což je hornina vulkanického původu, která obsahuje pecky achátu, které mají zelené slupky, ale také může obsahovat žilky mědi a pod. Teď si nejsem jistá, zda to není něco podobného, nebo dokonce shodné s již zmiňovanou vyvřelinou- melafírem. Pvní fotka je tomu hodně podobná. Ta druhá - ty prázdné dolíčky by mohly být dutinky po vypadlých peckách.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Dakujem Korunka za Tvoju nadprácu 😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
PS: ..dívala jsem se na ty zvětšené fotky, ale bohužel jistá si nejsem. Lepší je mít kámen v ruce. Počkej, co ti poví odborníci z muzea.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.