Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#41 26. 8. 2012, 19:55

..zaznělo tu pár věcí, které je třeba uvést na pravou míru- tak například, je-li meteorit chondrit, neznamená to, že není magnetický (tedy že neobsahuje železo)!! Nevím, zda Košický chondrit železo obsahoval, či nikoliv. (většina meteoritů jej obsahuje, at chondritů či achondritů)
...to, co je na fotce dole mi silně připomíná železité konkrece, které se vyskytují v oblastech, kde jsou sedimenty, hlavně opuky a pod. (může to být ale naprosto cokoliv, možná i ty strusky, neviděla jsem to naživo, ale budu ti věřit, že jsou to ty strusky)
...tak trošku bych byla opatrná s tvrzením, že to nahoře, určitě není, či je meteorit. Nikdo z nás to na živo neviděl a z fotky to lze těžko určit. Pochopila-li jsem to dobře, tak tento kámen na posouzení nebyl, takže to rozhodně jisté není. Takže teď vám doporučuji toto- vezměte rozbrusku a kousek odřízněte a pošlete do muzea na posouzení. Oni vám jistě odpoví a budete mít písemně, o co se jedná. Ta jedna strana nese známky vysokého žáru, ale ta spodní se mi nezdá, což nic nevylučuje. Meteority na zemi padaly celé miliony let, takže není nic vyloučeno a nalézt se prostě dají. Ten kámen nejspíš nebude patřit k nálezu, který je zde prezentován, ale v případě, že by to meteorit přeci jen byl, mohl by to být velmi starý pád. Může to být, bohužel jak psali kolegové, struska z vysoké pece, nebo naprosto cokoliv pozemského. Osobně bych na sto procent netvrdila, že to meteorit není, ale ani že je. Proto určitě udělejte to, co jsem zde napsala- kousek odlomte nebo odřízněte a pošlete na posouzení. Pak budete mít v ruce jak zprávu, o co se jedná a tak důkaz s vaším tvrzením pro případného zájemce. Kdyby to ale meteorit byl a v muzeu se to potvrdilo, nejpíš by oni sami chtěli kámen odkoupit.
Až vám to potvrzení přijde, dejte to sem, ať víme, co to je.

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#42 26. 8. 2012, 20:30

PS: ..osobně se stavím k většině a jsem také dost skeptická, ale co kdyby... určitě dejte vědět

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#43 26. 8. 2012, 21:04
..zaznělo tu pár věcí, které je třeba uvést na pravou míru- tak například, je-li meteorit chondrit, neznamená to, že není magnetický (tedy že neobsahuje železo)!! Nevím, zda Košický chondrit železo obsahoval, či nikoliv. (většina meteoritů jej obsahuje, at chondritů či achondritů) ...to, co je na fotce dole mi silně připomíná železité konkrece, které se vyskytují v oblastech, kde jsou sedimenty, hlavně opuky a pod. (může to být ale naprosto cokoliv, možná i ty strusky, neviděla jsem to naživo, ale budu ti věřit, že jsou to ty strusky) ...tak trošku bych byla opatrná s tvrzením, že to nahoře, určitě není, či je meteorit. Nikdo z nás to na živo neviděl a z fotky to lze těžko určit. Pochopila-li jsem to dobře, tak tento kámen na posouzení nebyl, takže to rozhodně jisté není. Takže teď vám doporučuji toto- vezměte rozbrusku a kousek odřízněte a pošlete do muzea na posouzení. Oni vám jistě odpoví a budete mít písemně, o co se jedná. Ta jedna strana nese známky vysokého žáru, ale ta spodní se mi nezdá, což nic nevylučuje. Meteority na zemi padaly celé miliony let, takže není nic vyloučeno a nalézt se prostě dají. Ten kámen nejspíš nebude patřit k nálezu, který je zde prezentován, ale v případě, že by to meteorit přeci jen byl, mohl by to být velmi starý pád. Může to být, bohužel jak psali kolegové, struska z vysoké pece, nebo naprosto cokoliv pozemského. Osobně bych na sto procent netvrdila, že to meteorit není, ale ani že je. Proto určitě udělejte to, co jsem zde napsala- kousek odlomte nebo odřízněte a pošlete na posouzení. Pak budete mít v ruce jak zprávu, o co se jedná a tak důkaz s vaším tvrzením pro případného zájemce. Kdyby to ale meteorit byl a v muzeu se to potvrdilo, nejpíš by oni sami chtěli kámen odkoupit. Až vám to potvrzení přijde, dejte to sem, ať víme, co to je.

korunka napsal/a:

Ten kámen nejspíš nebude patřit k nálezu, který je zde prezentován, ale v případě, že by to meteorit přeci jen byl, mohl by to být velmi starý pád.

2x na to iste miesto? az taka nahoda vo vesmire neexistuje

US-Steel (byvale VSž) su od Klatova par kilometrov

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#44 27. 8. 2012, 07:57

napsal/a:

korunka napsal

Ten kámen nejspíš nebude patřit k nálezu, který je zde prezentován, ale v případě, že by to meteorit přeci jen byl, mohl by to být velmi starý pád.

2x na to iste miesto? az taka nahoda vo vesmire neexistuje

Tiež to vidím na VSŽ.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#45 27. 8. 2012, 09:46
korunka napsal/a: Ten kámen nejspíš nebude patřit k nálezu, který je zde prezentován, ale v případě, že by to meteorit přeci jen byl, mohl by to být velmi starý pád. ...

Určitě to není o náhodě, ale o pravděpodobnosti, která je sice určitě velmi malá, ale rozhodně ne nulová. (ale jak jsem psala, nemyslím si, že to meteorit je a pokud ano, pak budu také překvapena- jsem však zvědavá, zda to dotyčný na zkoušky pošle a pak nám dá vědět a také doufám, že se nebude bát nám dát vědět i v případě, že to meteorit není.)
..trošku odbočím. Kdyby jsi byl mnou, tak by jsi věříl ještě ve větší náhody- jednu dobu se mi stávaly věci, u kterých mnozí soudili, že nejsou vůbec možné 😆 😆

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#46 27. 8. 2012, 10:23

take nahody sa bezne stavaju : )
odporucam precitat knihu Stoparov sprievodca po galaxii (Douglas Adams)

v spravach kazdy videl ze v Klatove pri Kosiciach spadol meteorit,
akonahle po roku astro-vedci vypadli, kazdy nabehol s detektorom,
a vsetko co zapiskalo, si myslia ze je meteorit.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#47 27. 8. 2012, 10:29

korunka napsal/a:

...
..trošku odbočím. Kdyby jsi byl mnou, tak by jsi věříl ještě ve větší náhody- jednu dobu se mi stávaly věci, u kterých mnozí soudili, že nejsou vůbec možné 😆 😆

u žen je to výjimka, ty někdy dokážou věci, nad kterými zůstává rozum stát...
:mrgreen: 😁 😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#48 27. 8. 2012, 11:45

:lol:

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#49 27. 8. 2012, 12:02

Asi tak ;🙄

Viete, aký je rozdiel medzi múdrou blondínkou a Yetim?
Yetiho vraj už videli.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#50 27. 8. 2012, 16:45
take nahody sa bezne stavaju : ) odporucam precitat knihu Stoparov sprievodca po galaxii (Douglas Adams) v spravach kazdy videl ze v Klatove pri Kosiciach spadol meteorit, ...

Pokud si dobre pamatuju, na nepravdepodobnosti tam byl dokonce zalozen revolucni pohon kosmicke lodi. 😎

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.