Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
9. 10. 2018
to ezdecan, napište mi email edoun@centrum.cz
Zaregistrován
13. 5. 2013
Vím,že sem nakouknou i lidé,kteří mají velký přehled o filatelii a třeba i razítkování poštovních produktů jim není cizí..Nedávno jsem si koupil pohled,který má značně vypovídající obsah o své době.Rub nebudu dávat,je tam vůdce(každý ho zná).Pohled prošel poštou krátce po obsazení Sudet-Slavkova .Nasvědčuje tomu nejen použití československé známky,ale i razítko.Zaujal mě i text pohledu,obzvláště ten ,,srdečný pozdrav".Rozhodně to nepsal žádný odpůrce nacismu.Spíš nějaký klasický řiťolezec,jakých je i dnes hafo.
Zajímalo by mě,zda by někdo nevěděl,jak dlouho po obsazení Sudet bylo možno používat české známky .A i to razítko se mně jeví jako provisorium.Protože Slavkov(ZČ)spadal pod Říši,používalo se tam později razítko stejné,jako všude v Německu.Je to tak?A jak dlouho asi bylo možno používat ty provisorní?
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Půjčil jsem si jednu korkovou (a je tam i most!), tak nějak jsem si myslel, že by mohla zaujmout:
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Portugalsko je velký producent korku,tak z něj dokáží vyrobit ledacos.Pamatuji si,že když jsem si v roce 1979 koupil nový byt,tak mně padala omítka na hlavu,jak panely pracovaly.A tenkrát jsem objevil korek z Portugalska určený na podlahu.A já ho nalepil chemoprenem na strop!Od té doby byl pokoj.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Půjčil jsem si jednu "hand made paper" z Nepálu. K dokonalosti tomu chybí "hand made štempl". Cestovní doba od 23.11.2018 "do dneška" (do pátku).
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Některé čumkarty se asi do islamistánů (a dost možná ani do mnoha oblastí USA) poslat nedají:
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Pavel III-hezké kousky,jak ničitele vesmíru boha Šivy,tak ničitelky mnohých finančních kont.No jo,ale je to pěkné!
Já získal pohled ,který si zařadím do sbírky-polní kanon ze Škodovky-krásný živák!No,není také pěkný?
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Bohužel ty kousky nejsou moje, ale za dokumentaci mi to stálo!😉 Navíc, jestli to z Nepálu přijde o den dřív nebo později (i z Tenerife), není rozhodující a těžko si kvůli tomu někdo bude stěžovat.
Kanon pěkný. Trošku technologický nedostatek je v tom, že to asi není regulérní pohlednice (někým řádně vydaná a v trafikách prodávaná), ale foto vyvolané na papíře s řádky jako pohlednice. Ale to tak bylo schválně, aby se to snadno a rychle jako pohlednice dalo poslat. A je možný, že to někde dělali ve větším "pro celý kasárna". Škoda, že to nebylo poslaný, mohly by tam být nejspíš údaje o tom cvičení.
Zaregistrován
13. 5. 2013
Souhlasím,že prošlé by to bylo lepší.Ten červený nápis na fotopohlednici není a rovněž to asi nebude cvičení,ale záběr s I.světové.Prodejce prodával ještě jeden pohled,který jsem si nechal hloupě vyfouknout.Rovněž je na něm výrobek plzeňské Škodovky.Obrázek si vypůjčím.A ten napovídá,že cvičení to asi nebude.
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
No,a nikdo nemá něco zajímavého,nejlépe i s nějakým pěkným příběhem,jako se tu už párkrát objevilo?
Nikdo si neudělal něčím radost?Přijde mně to tak,že pohledy se sbírají jen na Slovensku.Z jejich příspěvků je stále cítit to sběratelské nadšení,což můžeme jen závidět.Ono asi sběratelství je všeobecně trochu na ústupu.
Vidím to celkem dobře i ve svém městě.Konaly se zde pravidelné pohledářské,numismatické,sběratelské burzy,dokonce velké numismatické aukce a teď nevím až na pár vyjímek o ničem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.