Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
21. 7. 2007
Krátké přechodné období bylo.
Známky v krejcarové měně platily do 30.9.1900; první známky v korunové měně vyšly 1.12.1899.
Zaregistrován
2. 5. 2013
Tak dejvy nás upresnil. Vďaka za info o platnosti známok. Viem, že pre zlatníkovú menu bolo stanovené dosť dlhé prechodné obdobie 10 rokov. V podstate strieborné i zlaté mince zlatníkovej meny bez problému brali obchodníci až do rozpadu monarchie. A pre laikov až neskutočne znie informácia, že R-U zlatníky boli spolu s R-U korunovou menou povolené ako dočasné platidlá I. ČSR. Ich oficiálna platnosť bola zrušená zákonom v r. 1928 !!!
V známkach však nemám taký prehľad a tak je človek rád za každú informáciu.
Zaregistrován
13. 5. 2013
Já se při sbírání také vždy rád něco dozvím!I když někdy je to zjistit pravdu jak to vlastně bylo značně těžší.Tady to šlo,literatura určitě existuje a znalých lidí je tu také dost.Ovšem někdy se skutečně neví,a pak se jen hádá.A většinou i pohádá !Přesto mám podobné tajenky rád a myslím,že nám to sbírání zpestřují.A vždy je naděje,že se něco někde objeví a tajenka bude vyluštěna.Pro mě největší rebus je XV krejcar 1686 KB.Děravý a naprasklý s netypickým opisem.Moc by mě zajímalo,co to vlastně je za kotouček.
A je mně zcela jedno zda je ,,echt",nebo falsum.Ale hmatatelný důkaz-fakta zatím nejsou a obávám se,že se pravdu nikdy nedozvím!
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jsme si zase jednu půjčil. Hledat v Africe bezpečí na stromech asi nemá smysl. 3 kočičky tam jsou!:
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Fascinuje mě z jakých destinací se dnes běžně pohledy objevují.Když jsem pohledy již jako kluk sbíral a všude kam jsem se vetřel jsem nějaké somroval,tak úlovky byly pohledy nejspíš od nás.Cizina pak Bulharsko,SSSR,NDR,no zkrátka východní blok.A pokud tam zářil pohled z Itálie,NSR,Francie a nedej bože dokonce z USA,tak to pak očíčka zářily jak baterky tříbuřtovky!Pamatuji si jakou závist vzbudily pohledy z Indie a Ceylonu,které mně matka přinesla ze Škodovky.Byly to pohledy od montérů,kteří v těchto zemích pracovali.
Toto je jedna z mála věcí,kterou dnešním mladým závidím.Nám tenkrát nezbývalo nic jiného než zabalit tele a ject na čundr.Ale taky to bylo krásný!Hlavně jsme byli mladí,zdraví a vše jsme mohli jíst,hodně pít a radovat se i z nepatrných věcí-třeba i z hezkého pohledu!
Zaregistrován
16. 9. 2016
Uz tyzden nikto nic, tak pridam jednu. Je to zriedkavy zaber na vodarensku vezu v Komarne, ktora stoji dodnes. Rodinne domy v popredi davno zburane. Na zadnej strane s krasnou k.u.k. peciatkou a pekne citatelnym (az trochu dojemnym) textom. Vojak sluziaci v Komarne posiela domov do Ciech detom pozdrav na Vianoce, posiela pohladnicu s DA az v roku 1915. Zaujimava je aj peciatka so zlym rokom (1914 namiesto 1915), ktoru sa zrejme na poste 5 dni nenamahali pretocit🙂
Pre mna priklad idealnej pohladnice do zbierky.
Obrázky:
pohladnice mesta Komárno: http://komarno-pohladnice.blogspot.com
email: komarno.pohladnice@gmail.com
Zaregistrován
12. 6. 2012
Z Lanškrouna (ale zřejmě se dala/dá pořídit i jinde) byla odeslaná tato hejbací čumkarta, reprint z roku 1915. Dost pěkná, řekl bych:
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Co se na té kartě vše pohybuje?Rakušák tahá Rusa za uši?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Dobrý je si to stáhnout a proklikat vedle sebe, ale přesto jsem si tak nějak dovolil (švestičky z naší zahrádky), snad je to zřejmé ... oni se teda umí i zaklonit víc, kdyby na to přišlo.
Zkrátka, jsou to přece koalice, ne?😁
Obrázky:
Zaregistrován
31. 12. 2010
paully.Pokud opravdu chceš vědět,jak je to s tím patnáctníkem.Napíšu ti na e-mail.
Ty Rakouské pohlednice se mi líbí.Vždy se sem rád dívám.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.