Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
9. 3. 2010
Som trochu smutný 😞. Ak nepočítam 2 e-maily, tak okrem Jana, žiadna reakcia – ani pozitívna ani negatívna. Ale, keď som to už načal s tým Devínom a miléniovým pamätníkom, tak ešte trochu prikúrim (priložím do ohňa) a pridám ešte 1½ pohľadnice a jeden scan z katalógu, ktoré s touto témou priamo súvisia. Jeden a pol preto, lebo tá druhá pohľadnica, je vlastne celina, alebo inak - celinová pohľadnica.
Na prvom obrázku je bližší pohľad na miléniový pamätník. Čo sa týka tej druhej polopohľadnice, tak táto vznikla určite ešte pred odhalením pamätníka, konkrétne vydaná bola v apríli 1896 (viď priložený scan z katalógu).
Zaregistrován
26. 7. 2007
Ten V Nitre mal do dnešných dní viac stastia🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
7. 10. 2011
pekné
Zaregistrován
7. 10. 2011
brett dnes je málo no nových zberateľov niektoré pohľady môžu zhodnotiť len starý zberatelia ktorý majú už niečo nazbierané..
Zaregistrován
9. 3. 2010
tomos napsal/a:
pekné
Ďakujem 😉
Nebudem za (ako Česi vravia) chytrolína. Kedy presne sa na Devíne staval miléniový pamätník som nevedel, ale keď som uvidel tú pohľadnicu z príspevku #1497, tak mi proste na nej niečo nesedelo (oproti iným z tohto obdobia). Čo to bolo na to som prišiel prakticky hneď. Tak som začal pátrať, ako to bolo s výstavbou toho pamätníka - kedy ho postavili ... Takže možno máš pravdu a je to v tom, že ak niekomu prejde pred očami niekoľko desiatok pohľadníc určitého miesta z určitého obdobia, tak si všimne, že tam niečo chýba, alebo tam je niečo navyše ... 😉. Niekedy to je o znalosti, niekedy o všímavosti a niekedy o náhode 😉.
Jano spomenul Zoborský miléniový. Trochu som popozeral, čo píšu na webe a narazil som na jednu stránku, kde sa miléniové pamätníky spomínajú a medzi nimi aj na článok, ako to bolo so sochou Márie Terézie v Bratislave ...
Adresnú stranu pohľadnice som sem v minulosti pridal, tak teraz vložím aj obrazovú ...
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
To by byla docela zajímavá námětová sbírka.Sochy a památníky které už nejsou,nebo jsou někde schované!
Líbí se mně na Vídni,že přestože se Rakušané s Habsburky rozešli celkem ve zlém,myslím,že se tam sochy moc nebouraly.U nás asi moc soch tohoto rodu nebude.Nějak si neuvědomuji,že bych někde nějakou u nás viděl.
Zaregistrován
9. 3. 2010
paully napsal/a:
To by byla docela zajímavá námětová sbírka.Sochy a památníky které už nejsou,nebo jsou někde schované!
Alebo "SOUTĚŽ IV." ... To by ale museli viacerí členovia fóra prejsť zo štádia pasivity do štádia aktivity 😕
paully, v tomto smere musíte "zapátrať" Vy kolegovia spoza rieky Moravy 😉
Inak ono to z predošlých príspevkov vypadá na nejaký pretrvávajúci anti Uhorský / Maďarský postoj zo strany Slovákov, ale časy sa menia. Aktuálne sme napríklad vlani vydali 100€ zberateľskú mincu k 275. výročiu korunovácie Márie Terézie v Bratislave.
Zaregistrován
26. 7. 2007
ja sa zucastnujem kazdej sutaze ked je s cim😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
14. 4. 2010
brett - To by ale museli viacerí členovia fóra prejsť zo štádia pasivity do štádia aktivity😕
Moj osobny postreh k tomuto foru je ten, ze skoda, ze sa stara filokartia - jej forma pretransformovala do tejto podoby a uplne odisli z nej ti, co ponukali velmi erudovane prispevky a pritazlive temy.
Dnes to aspon podla mna je tu zvacsia len o tom kolko eury stoji to alebo ono a ci je to malo alebo vela.
Ale cest vynimkam, len zopar malickych prispevkov sa dotyka filozofie samotneho zbierania.
Zaregistrován
13. 5. 2013
Jistě bych nějaký pohled našel,sbíral jsem kdysi zaniklé obce,osady.Už mně toho moc nezbylo.Co se soch týče,tak mám někde sochu maršála Radeckého v Praze,ta socha je tuším někde uložena.A pak jsem měl sochu Josefa II. snad v Ústí nad Labem.Jedna socha Josefa II. je prý dnes v psychiatrické klinice v Brně.Tam jsem ještě nebyl ,přece jen do Dobřan je to od nás blíž a tam myslím nic takového nemají,i když jsem tam zatím také nebyl!.No podívám se až bude čas.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.