tomos

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2011

Vytvořeno:
18. 12. 2016, 10:36

ano ano našiel.....

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
22. 12. 2016, 21:15

Dovoluji si popřát všem přátelúm těch baječných tvrdých kartonků s obrázky a i ostatním,kteří sem zabrousí hezké ,pohodové svátky,hodně zdraví a pohody v novém roce,jakož i hodně nových přírůstků do sbírek.
A pokud by někdo náhodou ke konci roku zbloudil,tak i v pohledech může najít pomoc!Obzvláště ,když je na nich mapa.
1.-reklamní pohled Svazu cementářů-tyto pohledy se nechaly spojit a vznikla velká mapa.

1. rovněž pohled ze kterého se nechá udělat velká mapa.Každý má číslo uprostřed a na krajích pak číslo map ,které navazují.Vydávalo nakladatelství Wona v Německu.mapa vyobrazuje okolí Mostu v Čechách.
    3.Návrh a zpracování Karel Slavíček.Ty Domažlice jsou cca z poloviny 70.let.Známka na pohledu je z roku 1965 a je moc krásný,protože jsem ho psal osobně!
    4.A tady je trochu záhada-tedy pro mě.Pohled je neprošlý,pouze vzadu má tři písmena SGK.Je to určitě novější záležitost,ale nevím kdo ho vytvořil.A protože ukazuje Česko-Slovenské pomezí,mohl být vyroben na obou stranách.
    Ostatních pohlednic s mapou mám více,ale SGK jen jeden.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

tomos

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2011

Vytvořeno:
22. 12. 2016, 21:52

To isté prajem všetkým čo sme chodia a sú tu pekne vianočné sviatky a bohatého jeziska 😀

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
22. 12. 2016, 22:00

Tiež prajem všetkým všetko dobré.😉
Pekné mapky.To som ešte nevidel.Ale tým,že som to nevidel ja,vzácnosť nemerajte...😃 Toho jééééé.😃
-s-

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
24. 12. 2016, 19:29

Mám celkom rád aj nie zrovna typické formáty (rozmery) pohľadníc.
Pridávam jednu aktuálnu z PRESSFOTO (14,7 x 7,0 cm)
Všetkým prejem krásne a pokojné vienočné sviatky prežité v spoločnosti svojich najbližších.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
24. 12. 2016, 20:35

Mám tiež pár "iných" formátov a dokonca aj akési mrňavé,že ani neviem,či to tak má byť,alebo to niekto obstrihal..😉
A "trojpohľadnicu" Tatry,skoro leporelo.Na jednej je miesto pre známku,neviem ako sa to posielalo,keď sa to zavrelo..🙄
Možno to bola veľká jednopohľadnica,len ju niekto poskladal.
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
27. 12. 2016, 18:17

A je tu zas..😃
V príspevku #878 som sa "venoval"😃 problematike starého dátumu na razítku.Pohľadnica z roku 53 s razítkom (pečiatkou😉 ) z roku 52.Skončilo to tým,že ešte jednu mám,tam je to v poriadku,je z druhého dňa,ale z inej tatranskej pošty.Našiel som ešte jednu a zas to vyzerá na chybu.Opäť z Lomnice.A už by som si asi vedel vysvetliť,ako to bolo.Neviem ako vtedy vyzeralo strojové razítko,ale myslím si,že na jednom z razítok stroja/čeka nemali dobrý rok,na ostatných (na druhom?🙄 ) na tom strojčeku bol rok v poriadku.Neviem koľko ich tam bolo...
2-3? a "valčekovalo" sa to?
Viete,čo myslím? Asi áno.Dnes mi to akosi nevyjadruje..🙄
T.Vermes.
-s-

Obrázky:

Arsen

Uživatel

Zaregistrován:
21. 3. 2011

Vytvořeno:
27. 12. 2016, 20:30

Toto je pro mne zajímavá pohlednice s krásným obrázkem. Nevím, jestli je to běžná věc nebo jestli si to člověk sám vyrobil. Líc je lesklý, asi fotopapír a na rubu ty linky nejsou tužkou, ale natisklé. Je to asi normální věc, ale ještě jsem to neviděl.Stejně je to fuk, tento pohled mám kvůli příležitostnému razítku z Kamenického Šenova ze 7. congresu vegetaríánů z roku 1929.

Obrázky:

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
27. 12. 2016, 20:45

Aby som tomu rozumel.Krásny obrázok je ten txt s kopou čísel napísaný na fotopapieri?
Zaujímavé.😉
-s-

Arsen

Uživatel

Zaregistrován:
21. 3. 2011

Vytvořeno:
27. 12. 2016, 20:47

No jo, prostě prázdný papír.
Asi nějaká objednávka či co.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.