Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

tatou

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2015

Vytvořeno:
2. 9. 2015, 15:35

Posielam sľúbené fotografie vázy
.
.
.
Prosim Vás vedeli by ste mi ju ohodnotiť?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

Vytvořeno:
2. 9. 2015, 16:46

Váza:začátek 19.stol.Kvalitní rytina.hodnota od 5000cz a výše.Vypadá to na německého rytce.Co se týče malachitového skla,dal jsem včera ráno dotaz do Jablonce nad Nisou-Muzeum ale ještě čekám na odpověd.Tak vydrž.

TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován:
2. 5. 2013

Vytvořeno:
2. 9. 2015, 20:14

Pridám do tejto témy vázičku z malachitového skla. Nie je síce už v pôvodnom stave, pretože pred dávnymi rokmi spadla na podlahu a rozbil sa vrchný okraj. Potom ju sklenár odrezal pod poškodený okraj a zabrúsil. Teraz má výšku 8 cm. Predtým mala asi o 3-4 cm viac. Na spodnej časti nie je žiadna značka. Táto vázička bola ešte v zostave s dózou na cigarety, prevdaže tiež z malachitového skla. Bohužiaľ tiež sa nezachovala.
Snáď bude niekto vedieť z toho torza určiť autora, prípadne datovať rok výroby, prípadne určiť presnú výšku. Našiel som nejaké podobné na nete od návrhára C. Schlevogta z čias I. ČSR, no nemám istotu. Ďakujem.

Obrázky:

TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován:
2. 5. 2013

Vytvořeno:
2. 9. 2015, 20:29

Davide, mám ešte prosbu na určenie jednej vázy podobných rozmerov ako vložil užívateľ tatou. Nie je to malachitové sklo. Môžem ju vložiť sem?

DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

Vytvořeno:
8. 9. 2015, 09:45

Tak jsem se dočkal odpovědi u muzea.Jedná se o Františka Pazourka 1935 patří do kolekce Ingrid.

tatou

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2015

Vytvořeno:
8. 9. 2015, 17:20

Takze to hodnotite na tych 800czk? Inak Dakujem pekne za snahu

Jaroslav05

Uživatel

Zaregistrován:
6. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 9. 2015, 21:48

Tak schválně, urči mi mou malinkatou sbírečku těžítek. Foto není nic moc já vím... Obrázky: ...

Nevím, kam to napsat, ale nechci zakládat nové téma. Dnes jsem se pobavil v Kolbenově na trhu. Občas, když zapomenu, jak jsem byl posledně naštvaný tam zajdu a baví mě, jak vždycky někdo přinese kontejner s jedním druhem zboží a rozdá to každému stánku😃 Dnes padla řada na těžítka. Každý ho prostě na tom stolku musel mít a to i v případech, kdy se mu to vůbec k ostatnímu zboží nehodilo🙂)

Stejně tak mi vrtá hlavou proč vezmou nějakou párovou věc a rozdělí ji. Jednu část má pak stánek u vchodu a druhou někde na konci.

Zase tam nějakou dobu nepůjdu, ale toto jejich rozdávání zboží na příděl a dělení párů mě vždy pobaví.

kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

Vytvořeno:
14. 9. 2015, 09:37

Tak to bude tím, že jeden prodejce okupuje 86,5 stánků😃 Kdysi když jsem tady na foru začínal, tak jsem se právě ptal na ty těžítka, protože jsem je začal sbírat. Udělal jsem si malou sbírku a nechal toho, mám je dodnes. No a když jsem tady v tom premierovém příspěvku o těžítkách tvrdil, že na Ebay se prodávají určité kousky i za 7000 Kč, tak mně místní znalci dali kartáč, že jsem fantasta. Opak je pravdou i dnes, protože v zahraničí je české těžítko z 1.republiky fenomén, jenom tady u nás v Mekkce sklářství šunt. A každé těžítko je originál, neexistujeí dva úplně stejné kusy. Davide XXX mám pravdu ???

Jaroslav05

Uživatel

Zaregistrován:
6. 6. 2014

Vytvořeno:
14. 9. 2015, 10:16

Stál jsem tam u nákupu jednoho, tvaru zploštělé koule, a pán za něj utrácel cca 4000 Kč, takže se za to skutečně utrácejí peníze (Volavka to nebyla. Ty se poznají🙂 ). Neříkám, že to chápu, ale to je jen tím, že to nesbírám.

kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

Vytvořeno:
14. 9. 2015, 10:30

Stál jsem tam u nákupu jednoho, tvaru zploštělé koule, a pán za něj utrácel cca 4000 Kč, takže se za to skutečně utrácejí peníze (Volavka to nebyla. Ty se poznají🙂 ). Neříkám, že to chápu, ale to je jen tím, že to nesbírám.

No chápat to nemusíš, že dávají takové prachy. Ani já jsem nechápal, ale fakt je, že každé těžítko je ruční práce, každé je jiné a originál. No a taky některá z nich navrhovali známí umělci a není výjimkou těžítko za 20 000 Kč i to jsem zaznamenal na Aukru a oči mi lezly z důlků, jak se přihazovalo ... No podívejte na Aukro a máte tam moc hezké kousky i za 300 Kč vyvolávačku. Na Ebay jsou tyto i za 200 , ale oiro a prodají se bez problémů, stačí napsat do aukce BOHEMIAN GLAS a utrhají vám ruce, jenom u nás si nevážíme toho, co vytvořily české ruce😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.