Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III
Zaregistrován
12. 6. 2012
V Maďarsku se, v mnohem větší míře než u nás, vyskytují meziarší a kupóny. Ale zase ne tak, že by byly naprosto běžné. Konkrétně tento kupón u soudruha Lenina zase až tak často vidět není a to přitom katalogová cena není nikterak ohromující. Na kupónu lep končí, je to prostě velký okraj s jedním úderem navíc.
I přes to, že tyto věci katalog běžně uvádí ("üres mezővel", tady konkrétně "bal", tedy levý), u nás to snad ani nikdo moc nezná, na burzách to nenajdete.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 6. 2010
no to uz je zaujimavejsie :-)
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 6. 2012
Takový Maxim Hořký (Gorkij 😈 ) má "üres mezővel" bal i jobb (levý a pravý). Ovšem zde doklad, že to není materiál "na každé burze". Levé bych měl všechny (60 fill i s částí čísla archu), pravý mám jen jednou. Na té 60 fill v dolní řadě je vidět, že kupón je ve skutečnosti jen okraj s jedním úderem zoubkovací lišty navíc. Katalog všechny kupóny oceňuje stejně s jedinou výjimkou a tou je 1 Ft známka vpravo. V ** stavu ji cení 5× víc než ty ostatní. Z čehož je patrné, že i když nedbám na nezoubkovaná vydání (až na výjimky), ještě pořád mám co shánět. Pochopiteně mi chybí většina těchto kupónů.
U nezoubkovaných ale kupóny nejsou pochopitelně vůbec, takže v tomto ohledu jsou nezoubkovaná jednodušší.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Pro úplnost - sem: https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zajimave-arsiky_post_-269524#post269524 jsem dal aršíček z ultranové doby.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Dvě raritky z poslední aukce. Tu první, raketa bez červeného tisku, znám z aukcí, tu druhou, neviditelného koně, jsem viděl poprvé. Možná mi to neuvěříte, ale nekoupil jsem si to.😉 K obrázkům jsem přidal originální popisky i s cenou.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 3. 2009
Ta s koňmi je vůbec vtipná, jako že ten jezdec-duch mu toho koně ukradl.
Zaregistrován
7. 6. 2010
Zaregistrován
12. 6. 2012
Sice to není po druhé světové, ale nové téma zakládat nebudu.
Zajímavé dopisy, tyhlety a to ani nejsou inflační (teda až na ten první):
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
V září se bude dražit tato pěkná známka. Vyvolávací cena pouhých 12000 €. Pravda, má pár kratších zoubků, ale přiznejme si, že pokud na to mám, není to známka u které platí "v příští aukci (tak do půl roku) bude jistě lepší".
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Sice taky před druhou válkou, ale krásný dopis, že?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.