Zaregistrován
21. 12. 2008
Kedže som chorý a nemám doma čo robiť, aspoň sem pridám nejaké tie mince, nech sa nám to tu rozrastá.
Prvý je klasický denárik 1526 KB z Kremnice.
Druhý je denárik 1526 z Košíc plus obrátené N v opise.
No a tretí je posmrtný denár 1527 LK z Kremnice.
Obrázky:
Zaregistrován
8. 12. 2011
Velmi pekne mince.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vrátim sa k otrepanej téme - obrátené "N" na denároch Jagelovcov. Keby sa dali dokopy všetky príspevky na túto tému, tak by to pomaly bolo na celkom slušńý článok. Obrátené N (okrem košických z 1526) sa objavujú spravidla v podobe, akoby boli vypuncované z písmen "I". Zatiaľ evidujem len ročníky 1519 a 1520. Objavil som variantu, kde na averze sú obrátené a na reverze normálne. Prvýkrát som sa ale stretol s tým, že tieto normálne sú poskladané z "I".
Obrázky:
Zaregistrován
18. 2. 2012
Může mě někdo poradit ohledně tohoto denáru Ludvíka Jagelonského? Značku L-R/C-S s datumem 1524 nemůžu v Huszárovi najít.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2009
Protože to není uherská, ale slezská mince. Jinak jde o typ Huszár 846 a Pohl 258-14. Jde o denár uherského rázu ražený ve slezské Vratislavi. Kdyby byl na prodej nebo na výměnu, měl bych zájem i přes ten bídný stav.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
8. 12. 2011
ono to nie je "bídný" stav!!!!
Zaregistrován
27. 12. 2009
Uznávám, že tyto mince měly ryzost nějaké 4 loty stříbra, ale podívej se, jaké mince tady dává sigur. Zachovalost jeho denáru tohoto typu je někde úplně jinde. A viděl jsem v lepší kvalitě i samotné vratislavské ražby.🙄 Chtěl jsem minci z toho důvodu, že mi ve sbírce chybí. No nic, počkám si na lepší.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
8. 12. 2011
Ale to sú úplne iné typy denárov - ked sa niekto tomu tak trochu rozumie tak vie že tieto denáre nie sú v moc lepších kvalitách!!!!!! Pri tomto type je to veľmi-veľmi pekná minca a výborná kvalita - mám týchto denárov strašne veľa - ale len málo ich je takto pekných - vačšina vyzerá ako robená na kolene - z tohto typu existuje strašne veľa chyborazieb, dvojrázov.... atd.
Zaregistrován
8. 12. 2011
Tie Sigurove sú POHL-255, čiže prvé denáre tohto panovníka a tie tzv. biedne sú POHL-258 čiže neskoršie ktorých razba bola tak masová že sa nedbalo moc na kvalitu - netvrdím že sa nenájdu perfektné kúsky, ale 90% týchto denárov je v horšom stave.
Zaregistrován
27. 12. 2009
Já to vím, zabývám se středověkými ražbami už nějaký ten pátek. Je mi jasné, že u těchto ražeb je třeba krásně vyražený jeden kus ze sta, ne-li více. Ale taky vím, že ten lepší kus se sem tam vyskytne, většinou však z běžných mincoven. Toto běžná mincovna není.
Ukončeme to. Omlouvám se za slovo "bídný", protože nebylo na místě. Ale viděl jsem už i lepší kusy a to i ze samotné vratislavské mincovny.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.