Ach Dula, zase si o krok vpred. Ty vieš šťastného zberateľa nasr...diť 👿
Ten portrét Leopolda I. je veľmi vydarený a opis je puncovaný. Možno krajší než kremnický originál. Chlapi ovládali svoje remeslo veľmi dobre. Aj na tú drobnú chybičku v nominále časom prišli.😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Stano, neviem sa vynadívať. 🙂 Musel som si stiahnuť fotku do kompu, aby sa mi dala zväčšiť na celú obrazovku. Krajšie falzum som v živote nevidel a drvivá väčšina originálov sa na toto nechytá. A ten nominál je už len čerešnička...😉
sigur napsal/a:
Stano, neviem sa vynadívať. 🙂 Musel som si stiahnuť fotku do kompu, aby sa mi dala zväčšiť na celú obrazovku. Krajšie falzum som v živote nevidel a drvivá väčšina originálov sa na toto nechytá. A ten nominál je už len čerešnička...😉
Teraz som podrástol o 10 čísiel. Pochvala od fajnšmejkra ako ty, to už niečo znamená.😉
Sent from my ZX Spectrum
sigur napsal/a:
Jedna vec ma ešte zaujíma...že čím to páni pokovili? Alebo je to nejaká ochudobnená billonová zliatina? Na materiáli ale zjavne nešetrili. 5 grajciar vo váhe štvrťtoliara...neskutočné, to skrátka nevymyslíš. 😃
Minca vyzerá byť strieborná. Sám som zvedavý, takže pôjde na XRF... ale aby to bolo objektívne - bude to len rozbor povrchovej vrstvičky. O jadre sa toho veľa nedozviem pokiaľ ju nechcem krájať, drtiť a rozpúšťať...😃
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.