Zaregistrován
10. 3. 2009
Ach Dula, zase si o krok vpred. Ty vieš šťastného zberateľa nasr...diť 👿
Ten portrét Leopolda I. je veľmi vydarený a opis je puncovaný. Možno krajší než kremnický originál. Chlapi ovládali svoje remeslo veľmi dobre. Aj na tú drobnú chybičku v nominále časom prišli.😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
24. 3. 2010
Stano, neviem sa vynadívať. 🙂 Musel som si stiahnuť fotku do kompu, aby sa mi dala zväčšiť na celú obrazovku. Krajšie falzum som v živote nevidel a drvivá väčšina originálov sa na toto nechytá. A ten nominál je už len čerešnička...😉
Zaregistrován
10. 3. 2009
sigur napsal/a:
Stano, neviem sa vynadívať. 🙂 Musel som si stiahnuť fotku do kompu, aby sa mi dala zväčšiť na celú obrazovku. Krajšie falzum som v živote nevidel a drvivá väčšina originálov sa na toto nechytá. A ten nominál je už len čerešnička...😉
Teraz som podrástol o 10 čísiel. Pochvala od fajnšmejkra ako ty, to už niečo znamená.😉
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
25. 11. 2016
Bych se nedivil, kdyby je dělal nějaký šlechtic a nominál bych, aby je pak sám nepřijímal :-D hezké kusy
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
to sa samozrejme dialo, hlavne v Sedmohradsku, ťažili striebro na svojich pozemkoch a aj ho zmincovali. Ani nie tak na Balkáne ako sa traduje, ale skôr dnešné Rumunsko a Zakarpatská Rus. Bolo to ďaleko od Viedne, tak kontrola bola zložitá.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Jedna vec ma ešte zaujíma...že čím to páni pokovili? Alebo je to nejaká ochudobnená billonová zliatina? Na materiáli ale zjavne nešetrili. 5 grajciar vo váhe štvrťtoliara...neskutočné, to skrátka nevymyslíš. 😃
Zaregistrován
1. 8. 2010
ten 1675 bude bilón, ale 1680 sa kvalitou asi vyrovná originálu, ale to je len moja domnienka, mince zvonia, 1680 má lesk v plochách.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
10. 3. 2009
sigur napsal/a:
Jedna vec ma ešte zaujíma...že čím to páni pokovili? Alebo je to nejaká ochudobnená billonová zliatina? Na materiáli ale zjavne nešetrili. 5 grajciar vo váhe štvrťtoliara...neskutočné, to skrátka nevymyslíš. 😃
Minca vyzerá byť strieborná. Sám som zvedavý, takže pôjde na XRF... ale aby to bolo objektívne - bude to len rozbor povrchovej vrstvičky. O jadre sa toho veľa nedozviem pokiaľ ju nechcem krájať, drtiť a rozpúšťať...😃
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
21. 12. 2014
Přidám dva hezké XV.krejcary 1694 PM a 1694 GE🙂
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Nemám slov, krása. 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.