Zaregistrován
1. 2. 2022
Taky nějakou zajímavou patinu přihodím...
Obrázky:
Zaregistrován
1. 2. 2022
Osobně preferuji šampaň odstín patiny a za mě se minci v ražebním lesku s patinou nic nevyrovná.
Tak už jen jednu... i když jsme dost daleko od Leopolda I.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 2. 2022
Umělé patinování mincí považuji za numismatický hřích.
Víc mincí se podle mě nevratně poškodí, než reálně zhodnotí. Protože je, jak zmínil alfonsoalois, mezi sběrateli veliké množství příležitostných obchodníků kutilů, každá mince bude na patinování reagovat jinak především proto, že většinu mincí již někdo někdy v něčem máčel... i zde v diskusi jsem zaznamenal něco jako "když se patina nepovede, vyčistím a začnu znovu".
Lépe by se k tématu určitě mohl vyjádřit třeba Oliver, ale každé koupání/čištění musí na minci zanechat nějakou stopu a na molekulární úrovni ji na povrchu změnit.
Zaregistrován
28. 10. 2015
Nell nádhera 👍
Absolutní souhlas, lépe bych to nenapsal...
-minci v ražebním lesku s patinou se nic nevyrovná.
-Umělé patinování mincí považuji za numismatický hřích.
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
9. 3. 2015
Už jsem to sem dával. Mince ze země, zcela bez patiny a nečistot. Stačilo umýt vodou hlínu. V mém případě je to jen reakce povrchu na světlo.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 5. 2022
Ano. Chlorid stříbrný, rozložený světlem. Zbarvení se dalo zabránit čpavkovou vodou. Vypadá to přirozeně, je to velmi slabá vrstva.
Konzultace a poradenství v oboru frenologie.
Zaregistrován
9. 3. 2015
Mince jsou poslední roky uloženy ve tmě, tak už se patina příliš nemění. Kdybych je vyndal na světlo, tak se ta duhová patina začne měnit asi rychle.
Zaregistrován
23. 3. 2014
Mně to nepřipadá jako přirozená krásná patina stříbra, ale jako začínající koroze mědi (zelená měděnka). Ve slabě kyselém prostředí reaguje s chloridy rychleji oxid měďnatý než oxid stříbrný. Podobné je to při uchovávání stříbrných mincí v PVC zásobnících.
Zaregistrován
3. 9. 2023
Zdravím pánové, jen jsem si chtěl potvrdit, že také vidíte znak mincovny korunku a jedná se o Jáchymov? Jen škoda, že je tak ořezaný.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Značku mincmajstra síce nie je vidieť, každopádne razidlo zodpovedá tomu s korunkou.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.