Zaregistrován
12. 1. 2010
Jasne, vyjadril jsem se spatne, nemyslel jsem snizeni ryzosti, ale zhorseni vzhledu, cili stav z vizualniho aspektu 🙂
Zaregistrován
11. 3. 2009
Koukám, že tady včera probíhala zajímavá diskuze.
Přidám sem fota torza 15 krejcaru, o kterém jsem si původně také myslel, že má měděné jádro. Detail lomu však ukazuje, že to červené zbarvení je jakoby ve vrstvách dost nehomogenního materiálu. Jak k tomu dochází však netuším.
Obrázky:
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
15. 7. 2007
super kousek, dekuji za prispevek😃
no 15-ti krejcar pokud vim ma mit ryzost jeste o krapet vyssi. to vevnitr je i tak slusna divocina, barva je nehezka, na muj vkus dost nacervenala tak jako tak (pripadna koroze by mela situaci vylepsit, ne zhorsit). puvod problemu - nehomogenit - je zrejme v nedostatecnem protaveni slitiny (?)
ovsem to nic nemeni na povrchu - opet patrna vrstva, ktera tyto defekty nema a ma budit mnohem lepsi dojem.
kdyby byl zajem, muzem ho znicit jeste trochu vic (obrousit) a na vybrusu provest par analyz.
Zaregistrován
11. 3. 2009
No ten se na nic jiného ani nehodí🙂
Mail bych měl mít v profilu.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
11. 3. 2009
Je vidět, napsal jsem🙂
Zaregistrován
7. 6. 2007
"Koroze" na lomu mi připomíná minerál proustit, ale mé znalosti mieralogie jsou chabé...
http://www.mindat.org/min-3294.html
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
15. 7. 2007
neda se rict, ze by to bylo vylozene nemozne, po nekterych analyzach se uz nicemu nedivim... pokud tam arsen bude, zcela jiste bysme ho detekovali, jak budu neco vedet, dam vedet...
Zaregistrován
15. 10. 2009
Pridám jednu "malinkú", vzhladom na dátum ražby je z docela dobrého striebra, je to síce bežná minca ale aj tak potešila
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
V tomto roku sa razili inflačné jedno grajciare, duáriusy, začala sa raziť poltúra a teoreticky mohli znížiť zrno aj u denáru.
Celkom je pekný.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.