Zaregistrován
10. 6. 2006
Tento denár má opis LEOPOLD. katalógy uvádzajú LEOP.
Zaregistrován
25. 12. 2011
presne ako aj znamienka by mali mat tvar kosočtverečku tento ma okruhle a tak isto patrona HVNGA tento ma HUNGA.S POZDRAVOM
Zaregistrován
25. 12. 2011
našiel som Unger Emil položky 1112.1113.1114 -nejaké znaky sú spoločné ale ani jeden totožný z predloženým od Archypova.
Zaregistrován
30. 9. 2010
stredovekom sa to nekonci,
tie rozne Huszarom nepoznane varianty su aj u Habsburgov.
napr. Huszar je 35 rokov od vydania (a vyskum stary aj 50 rokov),
cize odvtedy sa toho naslo / nakopalo kvanta..
Huszar uz davno neni pismo svate, je to len taka pomocka. orientacna.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
10. 6. 2006
Je mi to jasné, ja z toho predsa nerobím žiadne halooo... 😋 Len to považujem celkom za zaujímavosť, vždy mi leopoldovské mince sedeli s katalógmi, tak som zostal trošičku prekvapený, ono to trochu aj poteší, nieč viac. 😮
Zaregistrován
1. 8. 2010
Bude to pravdepodobne nejaký kríženec razidiel z iných rokov.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
1. 8. 2010
teraz som pozrel svoj denár a tiež nesedia opisy, podľa Huszára. Boli to miliónové náklady tak sa nie je čo čudovať.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
6. 11. 2008
To už se tu ale probíralo mnohokrát, žádná literatura na Leopolda není zpracována na varianty opisů ale jen jako základní typologie, mnoho variant různých zkrácení opisů jsou zcela běžné, u nominálů 15 kr. a hlavně menších je to pomalu každá 3., 5.mince...(tedy taková je moje zkušenost) je to už trochu komedie na pokračování, kdy jednou za několik týdnů sem nekdo na web dá minci s tím, že co je to za variantu(nejlépe vzácnou) neb tento opis a jeho zkrácení v Nechanickým nenašel...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Prečo by to mala byť komédia? Prispievatelia ktorí na fórum dávajú avíza na nepublikované mince robia dobrú osvetu, aspoň podľa mňa. Fórum pražské groše je tých príspevkov plné.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Archy: Nejedná se o žádné "nepublikované mince", protože se jedná jen o drobné varianty, které nikdo nezpracovával(tedy snad mimo 15kr.). Naopak mnoho lidí jak to sleduji z reakcí na různých místech to utvrzuje zcela nepravdivě v tom, jako mají neznámou "cennou vzácnost". Nejsem vůbec proti tomu, aby to někdo zpracovával, ale s patřičným popisem(což zrovna neznámé, neuváděné apod. moc nevystihuje).
PG jsou jiná situace, neb jsou již nějakým způsobem právě na drobné varianty zpracovány a jde tedy pouze o cílené doplnování(srovnáváš tedy nesrovnatelné).
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.