Moderátoři: smith
Zaregistrován
23. 6. 2007
Já jsem si koupil Omnipage 16. Byť má zvládat bezproblémově i češtinu, není to pravda. I ze zcela jasného textu je schopen udělat úplně něco jiného ( převést O na L se opravdu nevidí každý den). Ze začátku jsem se snažil naplnit slovník, aby se dal použít, ale bylo to k ničemu. Takže pokud můžeš, tak s Omnipage ani čas neztrácej.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Kup si ABBYY FineReader - češtinu zvládá.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
20. 7. 2010
Kup (sežeň) si něco takového a máš po problému. Mně to funguje bezvadně...
http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=L2698A&gclid=CNbO95DSrcUCFQsUwwodfkoAOg
Zaregistrován
21. 2. 2014
Je mi jasný, že zadarmo si taky nemůžu dvakrát vyskakovat..zkusím a uvidím. Musím najít co nejoptimálnější možnost z hlediska finančního ale taky časového. Nedokážu si předtavit jak budu nejprve hodiny skenovat, potom převádět do doc a jako bonus ještě věčnost kontrolovat a opravovat nesmysly vzniklé chybovostí programu😃
Díky všem za radu...
to Wjem: nový skener to jistí😉
Zaregistrován
7. 2. 2011
Jestli používáš Word tak to zkus přes "microsoft office program scanning". Při skenování si můžeš vybrat rovnou formát. Už jsem to asi 5 let nepoužil, ale fungovalo to. Čím kvalitnější kopírovaný formát, tím méně úprav textu.
Zaregistrován
21. 2. 2014
to zní zajímavě...až se k tomu dostanu tak tenhle program zkusím jako první (vůbec jsem o něm nevěděl, tak zkusím pohledat v offisáckém balíčku). Díky🙂
Zaregistrován
21. 12. 2012
dneska každá obyčejná tiskárna 3 v jednom (skener, kopírka, tiskárna) má určitě tuto funkci a i program který je přiložený na CD, sám mám asi dva roky starou tiskárnu/skener za cca 2k a tuto funkci má, takže bych nehledal nějaký speciální software, stačí dobrý scaner a k tomu už většinou nějaký ten SW je...
Zaregistrován
15. 7. 2007
U techto programu je pouze (nekdy) potiz kvalita rozpoznavani a nekdy i podpora cestiny. I kdyz v soucasnosti je to urcite lepsi, nez to bylo pred nekolika lety, kdy jsem se o to trochu zajimal.
Mrknul jsem, co "frci" dnes, zda se, ze predstavy by v placene verzi mel splnovat PDF-XChange Editor. Je to trosku fligna, free je pouze prohlizec, za tu rekognitu je treba si priplatit (viz web vyrobce). Reference to ma solidni.
Klicova je stejne, v pripade rozpoznavani textu, kvalita predlohy. Pokud za nic nestoji, bude to plne chyb i u dobreho softwaru.
Zasadni otazka ale je, kolik toho clovek bude prevadet aktualne a nakolik pocita s vyuzivanim v budoucnu. Pokud toho moc neni a nebude, asi bych se spokojil s nejakym resenim, jak pise v predchozim prispevku martas01.
Dalsi soft, co to umi je PDF to Word 3.1, opet placene, ale nijak zvlast drahe (pokud to nekdo vazne potrebuje). Programu jinak existuje hromada, viz napr. mnou pri hledani pouzity web slunecnice.cz. Funkcnich veci zadarmo tam ale neni moc a nektere na zaklade referenci duveru moc nevzbuzuji (byt v nekterych pripadech je evidentni, ze hodnoceni udeloval clovek s velmi nizkou pocitacovou gramotnosti).
Existuje i online konverze: http://www.onlineocr.net/ (nezkousel jsem)
Zaregistrován
10. 3. 2009
Chlapi nerozumiem čo riešite. Ja mám 10 rokov staré multifunkčné zariadenie Hewlett-Packard PSC 1610 All-in-One Printer, ktorého súčasťou je software s OCR programom. Scanner dokáže konvertovať papierový text na PDF/PDF s možnosťou vyhľadávania v texte alebo obrázok podľa vlastného vkusu (JPG, PNG, GIF, TIFF,...). Všetko v cene zariadenia.
Pokiaľ si kúpiš kvalitný scanner určite bude k nemu pribalený aj kvalitný OCR program. Verím, že za 10 rokov sa software posunul dopredu. Alebo ak máš známeho s dobrým scanerom, tak si ho zapožičaj a vyskúšaj. Pokiaľ sa skutočne jedná o staršiu literatúru (1.polovica 20.storočia), tak tam môže byť problém s rozpoznaním niektorých znakov, pretože písmo sa mierne zmenilo.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.