Šance tu je vždycky, podmínkou jsou znalosti.
Např. velmi bohatí investoři po většině nemají přehled, pouze mají peníze. Tito lidé se budou pachtit po běžné, předražené komerci, např. je bude zajímat Královský tolar, za který budou ochotni zaplatit třeba 10 000 €. Víte mne tyto položky nezajímají a soustředím se na opravdu vzácné věci, kterým naopak investoři nerozumí a tak jdou mimo jejich zájem.
Jestli mohu požádat, kopírujte vždy pouze tu část příspěvků, na kterou reagujete. Takto zde zbytečně zahlcujete prostor.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Ale zachovalost 1/1 neznamená horší kvalitu. Já mám ve sbírce velkou část položek v tomto stavu a splňují přísná kritéria. Tedy jsou v naprosto zachovaném stavu se všami detaily. Pouze vykazují v ražební ploše minimální škrábanečky.
Tedy stav 1/1 je sbírková zachovalost. Nikoli stav u položky z internetové aukce, kde jste jednu stranu právě označil stupněm 1.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Ale pane,kde se vší úctou žijete,
Já se osobně setkávám a hovořím se sběrateli a investory a to nejen s ČR, co jsou úplně jinde než většina lidí a to by jste se divil co vsechno vědí a jaký mají přehled......ale to není podstata věci,jen mě někdy udivuje ta najivita.Nemyslete,že jsou to hlupáci co vyhazují nesmyslně peníze.Samozrejmě to neplatí u všech,ale většina ví co dělá a rozumí tomu.
Po zajímavých věcech pachtime všichni a se zajímavostí jde ruku v ruce cena.
Teď mi řekněte upřímně,kde by jste prodal, dlouholetou složitě nabytou celou sbirku nejcennějšími kousky, pokud by situace nastala a potřeboval jste penize.
Kamarádovi co je skvělý numismatik má srdce,ale bohužel nemá na to,
nebo aukční síňi, obchodníkovi,či movitemu sběrateli.
S meho pohledu numismatika sběratele, logický momentálně mi "nevoní,,překupníci, aukční síně, sběratele co chcou maximálně finančně využít své kousky,ale musím je tolerovat a také jejich úsilí.Co když přijde čas,kdy mi budou "vonět,, a budu je potřebovat,třeba sám nebudu moci.
Numismatika sběratelství neni jen koníček,jde ruku v ruce s investicí, obchodem a znalostmi,zkušenostmi.
A šance jak jste napsal,je vždy,ale bohužel čím dál menší.
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Samozřejmě je to otázka znalostmi a zkušenosti.
Ano označil a stojím si za tím.
Jinak musím přerušit debatu, večer Budu na síti tak to můžem probrat.
Zatím díky za váš ćas.
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
É, tak s tím, že se dnes nedá vybudovat pěkná sbírka bych nesouhlasil. Dokonce je otázka jestli to bude stát víc než před 30 lety. Nominálně určitě ano, ale reálně má dnes hodně lidí větší příjem než byl před 30 lety (včetně mne, ale u mne to bylo výrazně lepší před lety 15, teď už to delší dobu stojí za hovno a reálně mám sotva polovic, před 30 lety jsem ale měl jen to, co jsem vydělal na brigádách). Jiná věc je ta, že to co sbírám především já, tak to před 30 roky nikoho moc nezajímalo, na druhou stranu i já jsem o tom věděl celkem ... nic a proto si nikdo nebyl jist která položka je opravdu kvalitní. Výjimka byla především Pošta Československá 1919, Šrobár a Skalické. Inu, co je doma, to se počítalo.🙂
Teď jsem se třeba dal na ty obálky a vlaječky, které, doslova a do písmene, opravdu sbírám, až na tu R-U vlaječku jsou náklady na pořízení opravdu malé, na druhou stranu, nevím jak získat ty starší. Nejsou k mání.
S tím naprosto souhlasím.
Spousta věcí se dá koupit v relativní rovině za stejných podmínek. Některé i laciněji.
Samozřejmě ceny u mimořádně vcácných položek se řídí naprosto jinými zákony. Ale i zde platí to, že nelze zevšeobecňovat. Jsou např. položky oblíbené a méně oblíbené atd.
Pozdravujem vsetkych zberatelov, priekupnikov, investorov, badatelov a este neviem koho ale domnievam sa, ze taka pekna diskusia o peniazoch za zberatelske veci by chcela novu temu.
Predsa len tie pretlace si zasluhuju ozaj len debatu k nim. Ze sa predavaju za hocikolko, tak to by nemalo zatienit filatelisticky pohlad na ne.
Vsak uz davno plati "za penize v praze dum", to bolo, je a bude.
Ladislav Novotný vo svojom prispevku k revolucnym znamkam z roku 1918 napisal o Skalickych znamkach.
„Iste je, ze tyto „vzory“ byly v prodeji v Ziline, Trencine, Tatranskej Lomnici a na Strba. Boli tam zaciatku unora 1919 bez namitek uznavany“.
Nikde som sa doteraz nestretol s tym, ze by boli vyobrazene peciatkovane znamky alebo celistvosti z tatranskych post so Skalickymi znamkami z uvedeneho obdobia.
Chcel by som sa opytat Pavel ci sa on s takymito znamkami alebo celistvostiami stretol. Ak by aj niekto iny vedel poskytnut nejake info k tejto zaujimavosti, potesi ma to.
Já nevím, není to nějaký omyl? Netýká se to spíš Šrobárova vydání? To by na ten popis sedělo.
Teď byl na výstavě dopis, podle všeho skutečně prošlý, a ten byl poslán ze Skalice. Majitel má ještě jeden, ale u něj to projití poštovním provozem není jisté. A razítkované Skalické, nevzpomínám si, že bych viděl nějaké důvěryhodné. Na druhou stranu, nésu zase schopné sledovat všechno a v poslední době je to čím dál tím horší.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.