Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
http://quanonline.com/military/military_reference/american/vietnam_misc/vietnam_compass.html
..uplne dole vyvoj cen..
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=1971 MILITARY WAR MAGNETIC COMPASS AND CASE &_itemId=250665381728
..ceny na ebay; sleduj pouze ty s prihozy..
Tvuj je navic v o dost horsim stavu + bez pouzdra..
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Díky Elle, na tyto odkazy jsem dnes v noci taky koukal, jenom jsem nevěděl - vzhledem k tomu, že tyto věci nesbírám, jestli o to v Čechách není třeba větší (nebo menší) zájem. No mám to hlavně jako suvenýr z dovolené, v přepočtu asi za 500,-, tak jsem snad až tak moc neprodělal, pro mě to má stejně cenu hlavně jako vzpomínka:)
Ad tocomabyt: děkuji za zájem, ale jak píšu výše - je to suvenýr, nemám v plánu prodej, chtěl jsem jenom orient. určení ceny.
No tehle kompasu se dochovalo celkem velky mnozstvi, proto je jejich cena relativne dost nizka.
Ad ceny CR vs. zahranici - z moji zkusenosti se tyhle levnejsi zahr. militarie daji v CR prodat/casto prodavaj (napr. na A...u) za vyssi ceny nez v zahranici, i kdyz dneska uz zase ne tak vyrazne jako driv (treba diky vyssimu postovnymu ze zahranici + kazdej neumi googlit nebo umi anglicky, kazdej nesleduje ebay aukce atd). U drazsich militarii je tomu presne naopak..
Na druhou stranu je tenhle kompas celkem bezna vec, takze kazdej zapalenej sberatel povalecny US army/Vietnamsky valky ho uz jiste davno ma komplet a v lepsim stavu.
Ja si myslim, ze cena 500Kc (20 euro) je prijatelna a za priblizne podobnou cenu se dneska (v pod. stavu) v CR prodavaj.. nejakou vyrazne vyssi castku bych ale rozhodne neocekaval.
PS: treba ja osobne, pokud bych teda US sbiral, tak bych si radsi 20 euro priplatil, a koupil bych si ho v lepsim stavu..
;-)
elle34 (zavináč) upcmail.cz
V lepším stavu měli - kopie. No ale to smlouvání bylo za všechny prachy:)) Jinak byl v lepším stavu, ale bohužel jej poznamenal transport.... ač vše důkladně zabaleno v hadrech, těm hajzlům z Aeroflotu se stejně podařilo při tom házení s krosnou prorazit plechovku s HANOI BEER a nejvíc to koupil kompas... sežralo to barvu. Ale radost z něj mám stejně, vypadá totiž orginálně (koupě čehokoli originálního je ve Vietnamu často dost problém...)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.