Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Max76

Uživatel

Zaregistrován
13. 9. 2018

#1 - 20. 11. 2018, 09:06

Dobrý den,
před časem jsem se začal zajímat o sbírání československých a českých bankovek.
Chtěl bych sbírku pstupně rozšiřovat i o jednotlivé série, tam kde to pro mne bude cenově dostupné...
Mám dotaz ohledně kolkování v roce 1993, konkrétně u bankovek 100 Kčs.
Nedávno jsem od prodejce, který nabízí velké množství bankovek pořídil dva ks 100 Kčs v UNC stavu. Obě se série P76 jedna bez kolku, druhá s kolkem. První má číslo 361873 a druhá 361992. Působí to na mne dojmem, že kolek byl účelově dolepen. Je vůbec technicky možné, že by jedna byla bez kolku a druhá kolkována byla, když jsou cca o 100 čísel od sebe?
Prodejce má opravdu ohromné zásoby a nabízí u bankovek z tohoto období i poměrně bohatý výběr ohledně čísel jednotlivých sérií.
Nepředpokládám, že by byl kolek kopie, tak asi nebude lehké se v tom orientovat. Jestli se dají sehnat originál kolky ... Děkuji za radu

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#2 - 20. 11. 2018, 09:12
Dobrý den, před časem jsem se začal zajímat o sbírání československých a českých bankovek. Chtěl bych sbírku pstupně rozšiřovat i o jednotlivé série, tam kde to pro mne bude cenově dostupné... Mám dotaz ohledně kolkování v roce 1993, konkrétně u bankovek 100 Kčs. Nedávno jsem od prodejce, který nabízí velké množství bankovek pořídil dva ks 100 Kčs v UNC stavu. Obě se série P76 jedna bez kolku, druhá s kolkem. První má číslo 361873 a druhá 361992. Působí to na mne dojmem, že kolek byl účelově dolepen. Je vůbec technicky možné, že by jedna byla bez kolku a druhá kolkována byla, když jsou cca o 100 čísel od sebe? ...

Max76 napsal/a:

Nedávno jsem od prodejce pořídil dva ks 100 Kčs v UNC stavu. Obě se série P76 jedna bez kolku, druhá s kolkem. První má číslo 361873 a druhá 361992. Působí to na mne dojmem, že kolek byl účelově dolepen. Je vůbec technicky možné, že by jedna byla bez kolku a druhá kolkována byla, když jsou cca o 100 čísel od sebe?

Máte pravdu. Kolky boli dolepované.

Zohnať originálne kolky nie je problém napr. odlepením z kolkovaných bankoviek zakúpených v ČNB.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.