Zaregistrován
23. 3. 2009
Ještě k tomu vícebarevnému hlubotisku: Ve filmu o Státní tiskárně cenin (čas 9:30) ty přenosové válce přímo vyřezávají počítačem řízenou frézkou.
Zaregistrován
1. 7. 2008
Nemáte někdo náhodou tuto publikaci?
Bankovková grafika : výstava k 70. výročí zahájení činnosti Národní banky československé 1926-1996 / [text Miroslav Kudrna] ; kat. výst.: Praha, Galerie Hollar, 3.5.-2.6.1996
Byly tam zajímavé obrázky návrhů bankovek, mezi nimi i obrázky připravované federativní měny ... třeba by tam byla i ta 10 Kč / 93 ...
Zaregistrován
1. 7. 2008
Zaregistrován
14. 9. 2008
tak kdyz je odhad na skladani ve 12 lidech 125 dni, tak sam by to mohl dat za 1500 dni ... takze ani ne 5 let a ma to ...🙂 Ale jinak ho lituju ...
Zaregistrován
16. 2. 2008
Náhodou má štěstí na dobrou manželku, jiná by to nenávratně utratila 😉
Zaregistrován
1. 7. 2008
http://www.travell.cz/obrazky/penize/china/China-100Juan.jpg ... jestli je to na proužky (tzn. nějakejch 6 kousků z každý bankovky), tak je to z 500 100juanovejch bankovek nějakejch 3000 kousků. minimálně na třech proužcích bude sériový číslo, takže tim bych začal (jedno je vertikálně, to by mohlo bejt na většině proužků vcelku a to vertikální číslo se už podle toho dá doskládat). pak ta vnitřní část ... seřadit podle velikosti a přikládat k sobě (nemusí to vždy zcela sednout narozdíl od puzzle🙂 ) - to by mu pak mohli v bance vzít ... a za tejden to musí dát dohromady😉
Zaregistrován
8. 10. 2006
Tak tohle jsem chlapci zažil na vlastní kůži známej známého neunesl finanční krizi a rozstříhal svoje úspory, prý asi 50.000,- . Donesl mi v pytlíku co našli a já to asi půl roku po večerech skládal. Problém byl, že nějaké bankovky stříhal na sobě a tak spousta těch kousků byla skoro identická. Složil jsem tuším 18 kousků tisícovek a ještě se mi někde válí pár kousků co mi zbylo 😃 ČNB nahradila všechno co jsem tam poslal bez náhrady. Dneska už by to byla zbytečná práce...
Zaregistrován
2. 11. 2008
Tak v 21:25(víkend) bude reportér v STC u tisku bankovek!😉 Denně vytisknou až 3miliardy v nominálu!🙄
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
1. 7. 2008
jo jo, chytil jsem jen část pořadu, tak čekám, až se objeví na n@váckym webu abych se mohl zaměřit na detaily :-) jinak krásně bylo vidět u archů s dvoustovkama, jak se ořezávaj mezi-předěly (někde se to tady historicky řešilo, že dvoustovka nemá jediná plynulej přechod, protože se tiskla na jinym typu stroje).
jinak ty 3 mld tisku denně ... viděl bych to jako maximum, ne jako denní standard
Zaregistrován
14. 9. 2008
v obehu je bankovek asi za 400 miliard ... netusim, kolik je v trezorech a kolik se toho skartuje/obnovuje, ale pokud by tiskarna chrlila 3mld Kc denne, asi by to bylo opravdu mnoho.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.