Zaregistrován
3. 1. 2011
Ano, to sú prenosové valce s fotopolymerovými platňami, ktoré z farebníkových valcov nanášajú farbu na ocelovú platňu. Prebytočná farba je stieraná dole pod valcom ocelovým nožom...
Zaregistrován
23. 3. 2009
Že je to fotopolymer, mě vůbec nenapadlo. Já jsem si představoval, jak někdo ručně lepí na desku vyřezané kousky. Díky za vysvětlení, je vidět, že se vyznáte.
Zaregistrován
3. 1. 2011
Ďakujem, ale som si nevšimol, že vlastne jeden stierací nôž vidieť hore...
(-: ale pekný bol ten článok, vždy je zaujímavé vidieť, ako sa tlačí v takej
špecializovanej tlačiarni...
Zaregistrován
27. 6. 2008
Mozete mi poradit kde sa viac docitam o faksmile 50 Kcs - 1950 ? myslim, ze kedy bola tlacena, ako bola tlacená, v akom naklade atd. Dajte prosim vediet v akej liter. alebo publikacii sa to docitam. Pripadne ak mate poskytnite aj rub.
Vdaka.
Obrázky:
Zaregistrován
14. 9. 2008
Zaregistrován
2. 11. 2008
Proč si nenapíšeš do ENY, tam bys dostal fundované informace, třeba by ses stal čestným členem!😉 😁
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
1. 7. 2008
openroad > na tohle bacha, co vlastně hledáš - jestli ten původní návrh nevydané bankovky, nebo novodobou faksimili, která použila hlavního obrazu nicméně giloše + číslování měla zcela vlastní. To první bude existovat skutečně jen ve stádiu návrhu (nedostupné sběratelsky), to druhé je naopak docela hojně (viz příspěvek, na který odkazuje jirka72)
Zaregistrován
27. 6. 2008
O povodnom navrhu mam informacie, ale hladal som nieco o faksimili (pocet kusov natlacenych, pripadne ci pri tlaci to oznacovali aj ako faksimil)
Zaregistrován
27. 6. 2008
este par foto
Obrázky:
Zaregistrován
14. 9. 2008
myslim, ze z te faksimile by mely existovat serie A01-A08, ale pocet od kazde serie nevim, odhadoval bych to na stovky kusu ... Jinak na tom letacku je vyobrazen ten puvodni navrh, tedy s cervenym gilosem a jinym cislovacem.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.