Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
10. 6. 2006
"Já se na tebe nezlobím".😉 Môj skepticizmus vychádza z opatrnosti. Numizmatik bez skepse hádam ani neexistuje (netvrdím že som numizmatik, som numizmatický nadšenec). Pri minciach sa dá urobiť veľmi veľa chýb, tak vždy radšej všetko preverujem. Vidíš to predsa sám; X-krát aj tu na fóre dišputujem s ostatnými ohľadom rôznych variant pri PG. Veľmi veľa ľudí tu odrazu nachádza samé raritky, nie všetci majú pravdu. Ja som k raritám veľmi skeptický, až háklivý, preto sa radšej snažím vždy nájsť rozumné vysvetlenie. Nestačí mi že niekde chýba nejaké znamienko v opise, vážnejšie by bolo, keby tam bolo čosi naviac. Áno, som skeptik, uznávam to. Ak niekto príde s nejakou novou subvariantou a obháji si to tu (nie predo mnou, na mňa kašlať - pred všetkými a pred sebou), vždy uznám svoju chybu ak som sa mýlil a strelil vedľa. A že strieľam mimo dosť často, o tom netreba ani hovoriť...😉
Takže toľko k mojej skepsi. Máš recht, u PG riešime rôzne anomálie, platí vyššie napísané.
A tvoja minca? Nech je teda bez jazyka, možno tam naozaj chýba. Ale vravel som ti predsa, mrkni na všetky záležitosti mnou popísané v predchádzajúcom príspevku. O tom si viac nepísal...
Zaregistrován
10. 6. 2006
kekule...😎
Zaregistrován
7. 10. 2006
to je pěkná blbost😃 kdyby to tak bylo, stačil by vám od každého panovníka jeden kousek a nějaké odchylky v obrazu lva/koruny a znaménka byste nemuseli řešit😃 viz nejlepší příklad písmeno N u Václava IV. .....
Zaregistrován
19. 1. 2008
.... jen jsem chtěl touto formulací upozornit na hloubku problému.... kdy u středověké mince jde ještě o znak mající vliv na chronologii či metrologii té mince... a kdy už o lehce uměle vyvolanou variantu ze sběratelského pohledu... je to věc citu, který si musí každý rozhodnout sám... někomu stačí skutečně jeden kousek od každého panovníka (proč by ne)... a někdo sbírá mince na úroveň jednotlivých razidel (proč by ne)
Zaregistrován
7. 10. 2006
Archy: také nehledám žádnou raritu ... původní dotaz byl, jestli se Kladskem nezabýval někdo po Nechanickém-Šafáři z r. 1983, kdo by třeba podchytil drobné odchylky v obraze lva ...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Jasné kacuro, ja ti rozumiem, viem že za tým nehľadáš viac. Takže moja odpoveď je NIE, nemám inú publikáciu a ani nepoznám. Ale dnes Oliver rozposielal skvelú vec, možno ti to prišlo na mail. Skús pozrieť...
Zaregistrován
7. 10. 2006
ne LI mi nic neposlal😞
Zaregistrován
10. 6. 2006
Preposlal som ti to...
Zaregistrován
7. 10. 2006
díky, kouknu na to až zítra ....
Zaregistrován
10. 1. 2008
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.