Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#31471 29. 4. 2019, 08:56
a v čem byli ty potraviny kvalitní a dnes dnes nejsou? už to tady načnul i starýmuž, tak jestli to nebude jeden z těch mýtů (jako ty vlasy a zuby)... času na rodinný život je asi méně, ale možná se mi to jen zdá a je to o přístupu. např. jeden můj dobrý kamarád má padla kolem 15té stejně jak asi i tehdá. takže v době kdy já přicházím do hospody, on už má dost a může jít domů😃 ovšem to, že většina populace nemá dost peněz na nic je taková maximální kravina, že to snad ani není možné...😃 🙄

V šunce a celkově např. bylo maso, celková změna technologie, konzervy, hotová jídla Nástup chemie (Technologii jsem nějaký čas učil)

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#31472 29. 4. 2019, 09:00

Ferový.....Vy jste sobec lidská empatie je Vám cizí.Ale jste to Vy a tak proč ne. Neodsuzuji Vás ani nezávidím, žijte si jak libo a nechte žít i ty co nemají peníze a poctivě pracují,

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31473 29. 4. 2019, 09:06
Haha. Na druhý straně, člověk vždycky chce, to co nemá, tak tenkrát nejvíc chybělo cestování, kvalitní spotřební zboží a hlavně- informace. Ta cenzura a permanentní nucení do jediného povoleného světonázoru byly strašný.

Pokiaľ si už precestoval svet , rád si prečítam a porovnám názor .

Kapitalizmus už máš v Číne , Rusku , Vietname ...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31474 29. 4. 2019, 09:45
Ferový.....Vy jste sobec lidská empatie je Vám cizí.Ale jste to Vy a tak proč ne. Neodsuzuji Vás ani nezávidím, žijte si jak libo a nechte žít i ty co nemají peníze a poctivě pracují,

Mluvíte jak moje žena :-D já nikomu neubližuji a nechávám žít vše. Omezuji i maso (a dna mě vůbec nestraší :-)). Ale je prostě fakt, že se materiálně máme nejlépe v historii. Proto mě kecy jak většina nemá na chleba vždy rozesmějí... I když co já vím, třeba je Slovensko fakt až tak zaostalé..

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31475 29. 4. 2019, 10:00
V šunce a celkově např. bylo maso, celková změna technologie, konzervy, hotová jídla Nástup chemie (Technologii jsem nějaký čas učil)

Tak zpracování jídla se vyvíjí, i díky tomu si mohli naše předchůdci užít 2 světové války a další hry v Asii.

Nicméně co jsem četl, netvrdím, že je to pravda, tak ani jídlo, ani životní prostředí na tom nebylo lépe/kvalitnější. Rozhodně ne ve 100%

A dnes se prodávají šunky od 60k100%, takže tvrdit, že v šunce není maso je prostě blbost. Nehledě na množství a šíří výběru... O tom si mohli Komanči nechat zdát

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31476 29. 4. 2019, 10:07

I když tuším zrovna u šunky o to maso až tak nejde, ale o nějakou svalovou hmotu nebo co. Pro nás to rozdělili do 3 kategorii a stačí kupovat tu nejvyšší kvality...

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#31477 29. 4. 2019, 10:29

Altmann napsal/a:

V šunce a celkově např. bylo maso, ...

Ja si zase pamatuji, ze v tlacence byly jen kuze a stetiny, nedalo se to pozrit, chleba s moucnymi cervy, shnile brambory a zeleninu atd.
O vyberu a nedostatku nemluve.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#31478 29. 4. 2019, 10:38

grofik napsal/a:

... náklady na bývanie zanedbateľné , ...

Jako spoluvlastnik rodinneho domu se 2 byty jsem v jednom bydlel s rodici a ve druhem jsme meli pridelene najemniky, kteri platili 100 Kcs mesicne a meli v tom veskere sluzby. Z najemneho jsme navic platili dane.
Z duvodu vlastnictvi jsem nemel narok o zarazeni do poradniku na byt. Soucasne jsem nemel narok na byt ve vlastnim dome. Pokud se uvolnil, disponoval s nim OPBH a nastehoval k nam dalsiho najemnika. Naprosto bezvychodna a patova situace. Vlastnik nemel zadna prava.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31479 29. 4. 2019, 10:45

A já jsem deprimován z toho, jak jsou mi jako majiteli omezována práva...
Jojo, jsme rozmlsani, příště si vzpomenu. Numismate, díky

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31480 29. 4. 2019, 11:10

Dejiny sa neopakujú , len dejepisci sa opakujú jeden po druhom.

Dĺžka diskusie je nepriamo úmerná dôležitosti prejednávaných faktov.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.