Moderátoři: smith, Koniáš

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#54822 - 17. 9. 2021, 13:37
https://youtu.be/CmCsK5hqKTA Mikyr je perfektní, Staněk taky a takhle v duelu jim to dost sedne. Téma aktuální, volby. Výborně zpracováno, můžete se mrknout a trošku zadumat.

Jen mi to potvrdilo co již dávno vím, že není koho volit 😞

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#54823 - 17. 9. 2021, 14:27
Jen mi to potvrdilo co již dávno vím, že není koho volit 😞

Já zůstávám u Bartoše, ač mi poslední dobou přijde že vychladnul a začíná kvůli koalici dělat kompromisy což mi štve. Je to chytrý a morálně silný člověk a jak ho to semele a naučí se kličkovat je to v pytli ale že nemá profesionální PR beru jednoznačně jako klad protože se nestává jen marketingovým produktem. Zbytek nuda v Brně a Ano válcuje všechny, upřímně se divím že nemá tak 50% zřejmě je v jejich marketinku ještě co zlepšovat, hlavně teda v damage control když náhodou Andrej promluví z patra bez nápovědy 😁

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#54824 - 17. 9. 2021, 15:52

Otravnykomar napsal/a:

Já zůstávám u Bartoše, .

Tak toho mám a na posledním místě, těsně za komunisty.
Stačí když promluví některý z jeho europoslanců a už mi nabíhají žíly.
A to ani nemluvím o novodobém Urválkovi alias Michálek 🙄

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#54825 - 17. 9. 2021, 16:12
Hmm... Přeci jen to bude enormní zásah do celého chodu ekonomiky a to v podstatě docela krátkém čase.. Pavle elektromotor to je to nejmenší..Neumím si představit, že zahodime naše naftové a benzínové koně a pořídíme si nákladné bzučaky.. Už tak je většina republiky zatížena hypotéky a dost pochybuji, že nafasujem dotace, typu zelená úspora. Dále co celé odvětví ropného systému od chemiček po čerpací stanice, autodílny,mechanici vůbec všichni ti lidé kolem, další a další struktury závislé na pohonných hmotách a to nemluvě o počasí,silné mrazy a vliv na životnost a výkon

V minulém (a už předminulém) století takových zásahů byla celá hromada. Když se narodil FJI, jezdilo se s volama, kravama a na koňu. Když umíral, rozhazovali piloti granáty z letadel a už dlouho se jezdilo vlakem a začaly se množit automobily (a to ze začátku nebylo jasné, jestli vyhrají auta na benzín nebo elektřinu - první auto, co jelo rychleji jak 100 km/hod, poháněla elektřina). Když jsem se narodil, zabíraly počítače barák a dnes mají lidi v hodinkách mnohem výkonnější. Pravda, od dob přistání na Měsíci se v této oblasti toho opticky "zase až tolik neudálo", žádná základna na Měsíci není, ale na druhou stranu, přistálo se (ovšem bez lidí) na kometě a asteroidech, lítá se vrtulníčkem na Marsu, atd. Takže přechod od benzínových motorů k něčemu jinému je ve své podstatě prkotina a je dost možné, že to brzdí ... výrobci benzínových motorů a prodejci ropy. (Aneb, motor na vodu byl vynalezen už dávno, ale byl likvidován, jak praví konspirace.) Jeden příklad tu máme - xerox (kopírky), vynález, který výrobci fotopotřeb zablokovali na asi 25 let (možná víc, nepamatuju).

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#54826 - 17. 9. 2021, 18:56

Pavle všechno je to pěkné, tvé shrnutí technologicko průmyslového vývoje.. Má to však malý háček, dnes je vše velmi úzce spjato, dnešní ekonomika je jako domino, které se může snadno sesypat. Rozhodně prkotina to nebude jak píšeš.Je si třeba uvědomit, že není inovace jako inovace,tahle je docela významná.
Jasně když se země nachází v krizových situacích jako je příklad válka a následně poválečný stav, nebo významný ekonom krach atd.mají tyhle zásadní inovace zpravidla větší šanci se prosadit v krátkém časovém horizontu..
Horší to však je pokud system víceméně ,, dobře klape,, a najednou v termínu planovaně toho má přijít zásadní změna a v celkem krátkém čase ..Jsem si docela jistý, že tahle inovace je zejména pro naši zem dlouhodobá záležitost, rozhodně to není otázka cca 14 let jak plánuje Brusel..
Jak jsem už dříve psal je zde nespočet zásadních věci, přes který to jen tak nepůjde, už jen to, kde na to vezme většina zadluženych lidi v republice... 😉

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#54827 - 17. 9. 2021, 19:06

2👿

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#54828 - 17. 9. 2021, 19:06

:evil:

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#54829 - 17. 9. 2021, 19:07

4 jestlipak to bude někdy fungovat 🙄

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#54830 - 17. 9. 2021, 19:10

Pavel_III napsal/a:

V minulém (a už předminulém) století takových zásahů byla celá hromada. Když se narodil FJI, jezdilo se s volama, kravama a na koňu....

Ano ale když přišla auta, nikdo ty voly, krávy a koně nezakázal 👿

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.