Zatiaľ to môže byť super. Ale ide o to, že ako by tie bankovky vypadali o 10 - 20 rokov, ak by si ich v ňom nechal. Netvrdím, že sa jedná o nekvalitný album na fotky, ale ja v tomto smere upredňostňujem výrobcov s dlhoročnou tradíciou a skúsenosťami v oblasti zberateľstva (bankovky, známky, pohľadnice) V tomto smere verím výrobcom ako Leuchtturm a Lindner.
Investice do alba se opravdu vyplatí. Viděl bych to tak, že až si začátečník koupí bankovku za řekněme 5.000 Kč, místo druhé takové by si měl koupit kvalitní album s dostatečnou zásobou listů. Nebo by mohla zafungovat rodina a příležitosti jako narozeniny a Vánoce.
A dotaz, jak budou bankovky vypadat za tech 10-20 let je opravdu na místě. Odstrašující příklad je na
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/otazniky-u-cs-platidel-prvni-a-druhe-emise_post_-93515#post93515
příspěvek 43. Na bankovce samotné sice "jenom" skoro slezlo sériové číslo, ale i tak je to děs běs. A to to bylo album na bankovky. 😃
Pomíjím skutečnost, že když si člověk vyhraje s titulními listy jednotlivých období, může i sbírka ve většinové kvalitě 2-3 s pár kousky UNC v třeba takové Importě vypadat dost dobře.
Ahoj, mám dotaz na ukládání bankovek do alba. Jsem začátečník a koupil jsem si album Schulz A4, do toho ruzne listy na 2,3,4 bankovky.
Dáváte ty bankovky rovnou do těch listu a nebo je nejdriv vložíte do solo obalu a pak az do listu alba?
Videl jsem oba zpusoby tak nevim co je lepsi.
Dekuji
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.