Zaregistrován
12. 8. 2006
To šenfi: běžné kancelářské složky (folie) - ty tvrdší - místa to sice zabere víc, ale pokud jich máš zásobu jako já, tak to nestojí nic (jinak jak by vycházely na koupi nevím).
Zaregistrován
30. 3. 2008
hmm, a folie od jaký firmy používáš ty? U nás ve firmě používáme od fy. Herlitz a ty jsoou s prominutím kyselý jako prase. Během dvou let sežerou barvu z účtenky tak, že je z ní skoro bílej papír. Takže přímo do těhlech jmenovanejch bych se je bál vložit.
Zaregistrován
6. 8. 2010
Ja pužívám klasický album na fotky a je to super...ale taky uvažuju, že bych si časem koupil speciální album na bankovky...
Zaregistrován
9. 3. 2010
Zatiaľ to môže byť super. Ale ide o to, že ako by tie bankovky vypadali o 10 - 20 rokov, ak by si ich v ňom nechal. Netvrdím, že sa jedná o nekvalitný album na fotky, ale ja v tomto smere upredňostňujem výrobcov s dlhoročnou tradíciou a skúsenosťami v oblasti zberateľstva (bankovky, známky, pohľadnice) V tomto smere verím výrobcom ako Leuchtturm a Lindner.
Zaregistrován
18. 11. 2009
já to mám v šanonech A5 a čirých foliích,ty matové jsou na nic, ale koupím klasické alba na bankovky
Zaregistrován
27. 2. 2010
Investice do alba se opravdu vyplatí. Viděl bych to tak, že až si začátečník koupí bankovku za řekněme 5.000 Kč, místo druhé takové by si měl koupit kvalitní album s dostatečnou zásobou listů. Nebo by mohla zafungovat rodina a příležitosti jako narozeniny a Vánoce.
A dotaz, jak budou bankovky vypadat za tech 10-20 let je opravdu na místě. Odstrašující příklad je na
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/otazniky-u-cs-platidel-prvni-a-druhe-emise_post_-93515#post93515
příspěvek 43. Na bankovce samotné sice "jenom" skoro slezlo sériové číslo, ale i tak je to děs běs. A to to bylo album na bankovky. 😃
Pomíjím skutečnost, že když si člověk vyhraje s titulními listy jednotlivých období, může i sbírka ve většinové kvalitě 2-3 s pár kousky UNC v třeba takové Importě vypadat dost dobře.
Zaregistrován
19. 3. 2011
taky sem zacal sbirat a nevim jestli jsou vhodne zasobniky a listy do nich od firmy IMPORTA
Zaregistrován
17. 12. 2020
Ahoj, mám dotaz na ukládání bankovek do alba. Jsem začátečník a koupil jsem si album Schulz A4, do toho ruzne listy na 2,3,4 bankovky.
Dáváte ty bankovky rovnou do těch listu a nebo je nejdriv vložíte do solo obalu a pak az do listu alba?
Videl jsem oba zpusoby tak nevim co je lepsi.
Dekuji
Zaregistrován
27. 2. 2010
Dost záleží na bankovce. Dvojobal dává smysl u věcí, které člověk považuje za drahé / vzácné a nechce si je neúmyslně poškodit. Vkládat přímo do alba podle mého názoru (a zkušenosti) bohatě stačí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.