Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
edef322

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2022

#91 20. 1. 2023, 12:43
Zase tak moc jsem se si s tím nepohrál .Na internetu jsem si stáhnul starou pohlednici tohoto obrazu , trochu jí zvětšil , udělal výřezy partií nohy vrány a pár dalších , členitějších detailů a to bylo vše .Zas mě to toto období tak úplně nezajímá , ale chtěl jsem si udělat pro sebe názor.....

Palec nahoru!

Profilový obrázek
ignac

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2018

#92 20. 1. 2023, 16:45
1/ Já si tedy myslím, že soudní znalec/kunsthistorik/restaurátor nejsou trestně odpovědní, pokud se jim neprokáže nějaká vědomá spoluúčast na podvodu. 2/ Chybějící podpis přičítám tomu, že byl posudek ke zveřejnění poslán elektronicky a paní dr. nemá naskenovaný svůj podpis s razítkem. Z toho bych detektivku nedělala, těžko bude (jakákoliv) galerie nesmyslně riskovat, že by zveřejnila u takového obrazu zfalšovanou zprávu... předpokládám, že v galerii bude originál vč. podpisu a razítka k nahlédnutí (?). 3/ vyjádření k pravosti máte hned na první stránce dole a vzadu na stránce, kde je detail podpisu.

K nezverejneni podpisu na internetu:

Nejsem pravnik a nechce se mi to detailne zjistovat, ale dle GDPR podpis jakozto osobni udaj vyzaduje zvlastni formu ochrany a tudiz by se nemel na webu zverejnovat. Napr. i na univerzitach posudky k diplomovym pracem jsou uz nekolik poslednich let bez podpisu, resp. pouze s digitalnim podpisem.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#93 20. 1. 2023, 21:42
Bože, bože.. a na co tu asi ty všemožné znalce máme?? Hlavně proto, aby řekli - TENTO OBRAZ (mince, známka,..) JE JEDNOZNAČNĚ PRAVÝ anebo naopak, TENTO OBRAZ (mince, známka,..) JE JEDNOZNAČNÝ PADĚLEK/PODVRH. Na nic jiného tu tyto "znalce" nemáme! Pokud si nejsou min. z 97% jisti, tak ať žádné posudky raději nevydávají. Řešit chybějící podpis na elektronické verzi je zcela zbytečné. Originální podpis na svém monitoru najdete jen těžko.😉 Použíití falešných razítek či podpisů soukromých subjektů či státních orgánů v listinné či v elektronické formě, jsou trestná:-)

Myslela jsem to jinak - tady bych to "nepodepsání" vůbec neřešila; je úplně nepodstatné, že na internetu ten podpis v posudku chybí- stejně by to nebyl "originál".

Umím si představit, že paní dr. posudek poslala ke zveřejnění mailem, a pak ho do galerie dodala podepsaný.

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#94 20. 1. 2023, 23:30

Když jsem si prošel historii tohoto vlákna, tak jsem zjistil, že se Purkyněho Zátiší s pávem objevilo v diskusi už v roce 2015:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/obraz-od-karla-purkyne-z-r-1861-23946

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#95 21. 1. 2023, 00:22
Když jsem si prošel historii tohoto vlákna, tak jsem zjistil, že se Purkyněho Zátiší s pávem objevilo v diskusi už v roce 2015: https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/obraz-od-karla-purkyne-z-r-1861-23946

To už mi vypadlo z hlavy, ale je to zajímavé. Zdá se mi, že původně ten obraz vlastnil nějaký ...alternativně inteligentní člověk. Který to možná vrazil i na ten Bazoš... současná prezentace je už úplně jiná, tak že by změna majitele? (Prozření nepředpokládám.)

Profilový obrázek
PetrPal

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2015

#96 21. 1. 2023, 12:32
Když jsem si prošel historii tohoto vlákna, tak jsem zjistil, že se Purkyněho Zátiší s pávem objevilo v diskusi už v roce 2015: https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/obraz-od-karla-purkyne-z-r-1861-23946

Dobrý objev.
Tak podle toho dotazu je to věrohodnost sama 😃

Profilový obrázek
peg

Uživatel

Zaregistrován:
26. 12. 2021

#97 21. 1. 2023, 12:45
To už mi vypadlo z hlavy, ale je to zajímavé. Zdá se mi, že původně ten obraz vlastnil nějaký ...alternativně inteligentní člověk. Který to možná vrazil i na ten Bazoš... současná prezentace je už úplně jiná, tak že by změna majitele? (Prozření nepředpokládám.)

Ale úplně blbej není, když to neprodal za 38000🙂

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#98 21. 1. 2023, 16:15
peg
Ale úplně blbej není, když to neprodal za 38000🙂

Šak nevíme, jestli to nakonec neprodal... někomu, kdo za to na bazoši chtěl 6 mega...😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.