Paní Leubnerová svůj podpis samozřejmě naskenovaný má (všechny /doslova desítky/ posudků dohledatelných na internetu její podpis mají) proto mne zaráží, že zrovna tento posudek její podpis nenese.
bod 2 : Já taktéž nerozporuju, že by onen posudek nepsala ŠL, já se jen pozastavuju nad tím, jakým stylem je psán.. Je psán přesně takovým stylem, aby nebyl nikdy v budoucnu právně napadnutelný!
3/ vyjádření k pravosti máte hned na první stránce dole a vzadu na stránce, kde je detail podpisu.
Předložená práce galerijní hodnoty je vynikající ukázkou malířského mistrovství Karla Purkyně
Myslíte, že "toto" se dá považovat za nějaké jednoznačné vyjádření pravosti obrazu?? Každý soud by takto nejednoznačně vyjádřený blábol ihned smetl ze stolu (na to by stačil i právník IV. kategorie).

Aniž bych tedy chtěla tuto galerii jakkoliv posuzovat (ani žádnou jinou), proč by měl zrovna znalec "plně ochraňovat práva kupujícího"? Znalec není s budoucím nabyvatelem v žádném právním vztahu. To by měla dělat smlouva s aukční síní.
A jak by takový posudek měl, dle vás, vypadat?
Řešit chybějící podpis na elektronické verzi je zcela zbytečné. Originální podpis na svém monitoru najdete jen těžko.😉
Znalec popíše malbu, ideálně s podklady o její technologii, zařadí ji do kontextu a vyhledá relevantní souvislosti, uveřejnění díla v literatuře, na výstavách atd. Prostě využije svých odborných znalostí - a za to je zaplacen.
Tento posudek, řekla bych, je nadstandardní.
Mnohem obvyklejší totiž je, že posudek obsahuje pouze encyklopedická data a nějaký vágní vizuální popis obrazu. V tom případě je úplně jedno, jaké vyjádření ohledně pravosti onen znalec vysloví. (Často takový ortel platí pouze do prvního restaurování, a stejně si pak na znalci nic nevezmete.)

Stažení aukce ze stránek je dostatečným důkazem. Více není třeba dodávat.

Zase tak moc jsem se si s tím nepohrál .Na internetu jsem si stáhnul starou pohlednici tohoto obrazu ,
trochu jí zvětšil , udělal výřezy partií nohy vrány a pár dalších , členitějších detailů a to bylo vše .Zas mě to toto období tak úplně nezajímá , ale chtěl jsem si udělat pro sebe názor.....

Bože, bože.. a na co tu asi ty všemožné znalce máme?? Hlavně proto, aby řekli - TENTO OBRAZ (mince, známka,..) JE JEDNOZNAČNĚ PRAVÝ anebo naopak, TENTO OBRAZ (mince, známka,..) JE JEDNOZNAČNÝ PADĚLEK/PODVRH. Na nic jiného tu tyto "znalce" nemáme! Pokud si nejsou min. z 97% jisti, tak ať žádné posudky raději nevydávají.
Řešit chybějící podpis na elektronické verzi je zcela zbytečné. Originální podpis na svém monitoru najdete jen těžko.😉
Použíití falešných razítek či podpisů soukromých subjektů či státních orgánů v listinné či v elektronické formě, jsou trestná:-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.