Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
bronson

Uživatel

Zaregistrován:
24. 5. 2013

#31 17. 1. 2023, 14:32

Dotazem jsem zjistil, že Národní galerie už pro soukromníky ani aukční síně službu posuzování obrazů nedělá. Jen pro soudy nebo jiné státní orgány. Takže není možné žádat tam nějaké posudky. Zbývá tedy jen obrátit se na renomované znalce, kteří posuzují obrazy. V tomto případě je oslovení paní PHDr. Šárky Leubnerové určitě dobrá volba. V NG pracovala a je autorkou mnoha monografií. A její specializací je malba19. století.

Profilový obrázek
edef322

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2022

#32 17. 1. 2023, 15:06
floodland edef322 Myslíte že jsou tu samí blbci floodland - edef322 je ta samá osoba edef322: tady jsou vaše příspěvky" edef322 :Už na první (druhý) pohled je se 100% jistotou patrné, že se nejedná o Purkyňův originál! Obraz je po všech stránkách jednoznačný padělek, přičemž ty radíš prodejci, aby ho prodával od "rozumný startovačky"?? Já se snad opravdu poseru smíchy:-)))) floodland: Obraz je po všech stránkách jednoznačný padělek, přičemž ty radíš prodejci, aby ho prodával od "rozumný startovačky"?? Já se snad opravdu poseru smíchy:-))))) ...

To je vtip?????

Každý se ve vlákně
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/aukro-nezna-limity_post_-662083#post662083
může na vlastní oči přesvědčit, že OBA tyto příspěvky jsem psal já, a nikoli floodland!
Floodland na jeden z mých příspěvků pouze reagoval/odpovídal!
Navíc jsi oba moje příspěvky (nejspíš záměrně) smotal dohromady.
Závěr: Otázkou je, zda jde z tvý strany jen o pouhou tupost a blbost anebo o záměrný lži a mlžení..

Profilový obrázek
edef322

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2022

#33 17. 1. 2023, 15:22

floodland napsal/a:

Tak dle očekávání historie prodeje ze stránek zmizela. O důvěryhodnosti aukci síně, nechť si udělá úsudek každý sám.

:-)))))))
Že to ale byla ale rychlovka - max. pouhá půlhodinka:-)

Profilový obrázek
edef322

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2022

#34 17. 1. 2023, 15:31

A já jsem naopak 100% přesvědčen, že zde píšící osoby pod nicky: bronson, KajaKos, Boura1 a Jenis (možná i jiní!) jsou jedna a tatáž osoba. PS: možná i více osob s touto evidentně PODVODNOU galerií" pevně spjatých..

Profilový obrázek
Heda

Uživatel

Zaregistrován:
5. 8. 2015

#35 17. 1. 2023, 15:34

Vážení, níže upozorňuji na pravidla jak se chovat při diskuzi. Nechápu proč se tady někteří vzájemně napadáte. To už s původním příspěvkem nemá nic společného.

1 ) V diskuzích se chovejte slušně a nepoužívejte zbytečné vulgarity, přistupujte k ostatním lidem s úctou, neútočte, nezneužívejte fórum k výhružkám a obtěžování. Příspěvky podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány. Stejně tak je i zakázaná diskuze o politice. Veškeré komentáře a názory jsou názory dotyčných uživatelů, kteří za ně nesou plnou zodpovědnost.

2 ) Sberatel.com slouží k tomu, abychom si vzájemně poradili. Neurážejte se, pokud jiný člen fóra má jiný názor než je váš. Neurážejte žádného člena fóra, je jedno, zda máte naprosto odlišné názory. V diskusi používejte argumenty, ne urážky, narážky či nevkusnou ironii na cizí účet. Příspěvky a dotazy se snažte psát věcně. Netrollujte.

3 ) Nevkládejte do diskuse cizí e-maily, telefonní čísla, adresy, případně jakékoli jiné osobní údaje bez souhlasu dotyčných osob.

Profilový obrázek
pepegonzales

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2019

#36 17. 1. 2023, 16:08
Nemám potřebu odvádět pozornost jinam. Obrazu nevěřím a posudek na tom nic nemění. Jinak, když se tady bavíme o tom fiktivním prodeji, tak ten je tady: https://baggira.aukceobrazu.eu/obrazy/detail/5003/ Předpokládám, že brzy ze stránek zmizí.

Tak a teď sem ale ještě musíte vložit fotku jak visí u Vás na zdi. A nejlepší by bylo kdyby jste si ještě stoupl vedle ať vime jak vypadá znalec 😁 rýpal

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#37 17. 1. 2023, 18:55
Myslíte že by jste dokázala určit pravost, kdyby jste obraz viděla ve skutečnosti?

Jsem restaurátorka a restaurátor by měl umět provést průzkum malby jako přípravu pro vyjádření historika umění😉

Profilový obrázek
peg

Uživatel

Zaregistrován:
26. 12. 2021

#38 17. 1. 2023, 21:06
Tak dle očekávání historie prodeje ze stránek zmizela. O důvěryhodnosti aukci síně, nechť si udělá úsudek každý sám.

Jak to vlastně myslíte, že prodávali padělek, nebo fiktivně nabízeli obraz, který nemají?

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#39 17. 1. 2023, 21:17

Tak jak to říkám. Fiktivní prodej obrazu. Zjevně si nevymýšlím, když to vymazali.

Profilový obrázek
peg

Uživatel

Zaregistrován:
26. 12. 2021

#40 17. 1. 2023, 22:02

Vůbec jsem nechtěl implikovat, že byste si vymýšlel, jenom nechápu, jaká je motivace k fiktivnímu prodeji obrazu...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.