Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Jenis

Uživatel

Zaregistrován:
2. 9. 2017

#21 17. 1. 2023, 12:31

floodland edef322 Myslíte že jsou tu samí blbci floodland - edef322 je ta samá osoba edef322: tady jsou vaše příspěvky"

edef322 :Už na první (druhý) pohled je se 100% jistotou patrné, že se nejedná o Purkyňův originál! Obraz je po všech stránkách jednoznačný padělek, přičemž ty radíš prodejci, aby ho prodával od "rozumný startovačky"?? Já se snad opravdu poseru smíchy:-))))

floodland: Obraz je po všech stránkách jednoznačný padělek, přičemž ty radíš prodejci, aby ho prodával od "rozumný startovačky"?? Já se snad opravdu poseru smíchy:-)))))

Nevím jestli jste s konkurenční aukce,ale vypadá to tak. Pod různými nicki píšete pomluvy. Můžete sem dát fotku toho obrazu o kterém jste psal že ho máte na zdi, a můžete zavolat paní znalkyni Leubnerové a popravdě tady napsat co jste se dozvěděl. Toho se asi nedočkáme.

Profilový obrázek
KajaKos

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2022

#22 17. 1. 2023, 12:41

Taky se mi zdá že se floodland alias edef322 se jen snaží odvézt pozornost od svých výroků a místo, pro něj nepříjemné debaty o obrazu odvádí pozornost jinam.

Profilový obrázek
KajaKos

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2022

#23 17. 1. 2023, 12:47

Jinak v této galerii se nedávno prodal obraz Josefa Čapka za nejvyšší cenu dosaženou v online aukcích a nejvyšší cenu za Zátiší ve všech aukcích V ČR https://www.artplus.cz/cs/aukcni-zpravodajstvi/1/deset-nejdrazsich-capku-za-127-milionu

Profilový obrázek
KajaKos

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2022

#24 17. 1. 2023, 12:56

To se my zdá docela výborný výsledek na Zátiší. Dosažená cena: 9 120 000 Kč https://www.artplus.cz/cs/aukcni-zpravodajstvi/1/nove-objeveny-capek-online

Profilový obrázek
PetrPal

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2015

#25 17. 1. 2023, 13:10

Tak to je docela dobrá částka.

Tady se prodal jenom za šest tisíc:

https://baggira.aukceobrazu.eu/obrazy/detail/288/?categorie_id=22

Profilový obrázek
Heda

Uživatel

Zaregistrován:
5. 8. 2015

#26 17. 1. 2023, 13:33

Tak nevím co to má společného s Purkyňovým obrazem. Každopádně je to bomba a každý kdo se zajímá o klasickou malbu musí uznat že podobný obraz není v nabídkách aukcí každý den. Je bohužel nad moje finanční možnosti, ale budu se zájmem aukci sledovat. Fakt úžasný.

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#27 17. 1. 2023, 13:35

Nemám potřebu odvádět pozornost jinam. Obrazu nevěřím a posudek na tom nic nemění.
Jinak, když se tady bavíme o tom fiktivním prodeji, tak ten je tady:
https://baggira.aukceobrazu.eu/obrazy/detail/5003/
Předpokládám, že brzy ze stránek zmizí.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#28 17. 1. 2023, 14:03

Tak já bych tu diskuzi poněkud zklidnila.

V první etapě byly k dispozici pouze malé a velmi nekvalitní fotografie, obskurní prodejní platforma a nesmyslná vyvolávačka 6ti mega.
Dneska existují o něco lepší fotografie, ale obraz se prodává v galerii,která taky pochybnosti vzbuzuje.

OK, teoreticky lze předpokládat, že majitel je trochu mimo a nezjistí si cesty, kudy obraz prodat pro něj co nejvýhodněji. Ani to nelze vyloučit.

Posudek pí. dr. Leubnerové jsme tady nikdo neviděl, takže nevíme, na čem je založen. Třeba se o restaurátorskou expertizu opírá. Dle nových fotografií to vypadá, že obraz byl poměrně nedávno restaurován (minimálně mi připadá, že je vyčištěn a nalakován), takže jistě restaurátor, který měl v ruce tak vzácného Purkyně(ho), vypracoval kompletní restaurátorskou zprávu - což by měla být zcela standardní část restaurování.

Moje zkušenost je taková, že většina kunsthistoriků (i těch renomovaných) posuzuje obraz čistě z hlediska "dojmologického", přičemž vůběc neřeší technologii malby, nerozpoznají kopii, přemalby, později doplněné signatury, neodpovídající typ podkladu či plátna atd...

Jsem moc zvědavá, jaký bude další osud této malby.

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#29 17. 1. 2023, 14:09

Tak dle očekávání historie prodeje ze stránek zmizela. O důvěryhodnosti aukci síně, nechť si udělá úsudek každý sám.

Profilový obrázek
Kopecek

Uživatel

Zaregistrován:
16. 1. 2023

#30 17. 1. 2023, 14:20
Tak já bych tu diskuzi poněkud zklidnila. V první etapě byly k dispozici pouze malé a velmi nekvalitní fotografie, obskurní prodejní platforma a nesmyslná vyvolávačka 6ti mega. Dneska existují o něco lepší fotografie, ale obraz se prodává v galerii,která taky pochybnosti vzbuzuje. OK, teoreticky lze předpokládat, že majitel je trochu mimo a nezjistí si cesty, kudy obraz prodat pro něj co nejvýhodněji. Ani to nelze vyloučit. ...

Myslíte že by jste dokázala určit pravost, kdyby jste obraz viděla ve skutečnosti?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.