Moderátoři: numismat, smith

Radim81

Uživatel

Zaregistrován:
25. 8. 2017

Vytvořeno:
25. 8. 2017, 14:22

Dobrý den vážení sběratelé,
prosím o radu ohledně ceny a prodeje knihy Honba za meteoritem od Juliuse Verna. Na Aukru jsem narazil na podobné knihy oceněné cca 10 000Kč, nemám moc představu zda je taková cena realná, najde se někdo kdo poradí i s tím kde knihu případně prodat? Mám rád knihy a pokud je cenná rád bych aby se dostala do rukou někomu serioznímu...

Popis:
Julius Verne - Honba za meteorem.
Nakladatel Josef R. Vilímek (rok 1925)
Ilustrace G. Roux
Vydání třetí

Kniha není jako nová, ale je v dobrém stavu, pevná vazba, rohy jsou mírně "odrbané". Vazba drží, listy nevypadávají. Přikládám foto.

P.S.: Nejspíš trochu off-topic, ale zdědil jsem množství sbírek po otci, jedná se o filatelii, knihy, některé relativně staré (cca r.1700), ex-libris a trochu tápu v tom jak s nimi naložit, je mi líto je vyhodit, rád bych aby se dostali do rukou někomu, kdo o ně bude mít zájem a samozřejmě je i ocení a zároveň mne nepodvede. Dokáže někdo poradit jak postupovat nebo odkázat někam kde mi poradí?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

tarra

Uživatel

Zaregistrován:
29. 1. 2017

Vytvořeno:
25. 8. 2017, 15:36

Dobrý den, v tomto stavu se kniha nabízí okolo tisícovky:
http://muj-antikvariat.cz/hledani?q=honba za meteorem 1925&search_sub=Hledat
...a nabízí ještě neznamená, že se prodá.

Jinak s věcmi by šlo obejít několik odbornějších antikvariátů (porovnat názory, neprodávat na místě), poradit se na nějaké sběratelské burze, něco můžete nafotit sem...

pejsek

Uživatel

Zaregistrován:
8. 11. 2006

Vytvořeno:
26. 8. 2017, 00:04

Co se týká ocenění knih, vím o jednom pánovi z Brna, který je profesionálem a bezesporu by si s oceněním knih dokázal poctivě poradit (vlastní zkušenost🙂).
Kromě toho já také maličko sbírám knihy - zejména Robinsona Crusoe a jemu podobné a Hrabě Monte Christa od Dumase.
Nebylo by tam něco ? Mám zájem a děkuji za odpověď na těchto stránkách nebo 777 345128

Radim81

Uživatel

Zaregistrován:
25. 8. 2017

Vytvořeno:
27. 8. 2017, 11:43

Díky za odpověd Vám oběma.
Pro pejsek:
Většinou jde o odborné knihy (jde o knihovnu "vzdělance"), zejména farmacie, umění, zrovna koukám na německo-český slovník 1890, pak samozřejmě celé spektrum knih nových, Verneovka pochází odjinud, nicméně podívám se podrobně, pomalu se tím vším probírám.
Z toho co jsem zatím viděl lidé mají zájem zejména o knihy dobrodružné?

Profa

Uživatel

Zaregistrován:
4. 9. 2016

Vytvořeno:
3. 9. 2017, 11:04

huklos

Uživatel

Zaregistrován:
5. 4. 2016

Vytvořeno:
30. 9. 2017, 22:12

Dobrý večer,
můj odhad je, že se kniha dá reálně prodat - v tomto stavu - za cca 300 až 400 Kč. Vyšší cena by znamenala malý zázrak...

turista

Uživatel

Zaregistrován:
16. 9. 2017

Vytvořeno:
3. 10. 2017, 19:34

Pre Pejsek : Dobrý večer, na toho pána z Brna by ste mohol poslať e-mailovú adresu?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.