Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

Vytvořeno:
6. 2. 2008, 16:17

a ten kdo medene mince nema odevzda stribrne pripadne zlate.... 😆

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
14. 2. 2008, 09:49

To už záleží na Vás.Dobrovolnosti se meze nekladou.
jinak jsem byl předevčírem opět hledat poklady,povedly se mi nalézt 4 lahve s lisovanými nápisy,starožitné 5Kg závaží ,1 kalamář a kolega nalezl 1 minci a 1 medaili.
Dnes ráno jsemdokončoval měření tlouštky papíruu 1000 H hradčany.
Mám 2 ks výrobní vady papíru Ladurner a to lks na tl 0,055 mm a 1 ks na tl.
0,065 mm.Navíc proti katalogu se mi objevilo i 3ks známek na žlutém papíru.
Z barevných odstínů jsem do svých poznámek doplnil barvu živě fialová a namodralečervenofialová.Z celkového počtu 139 ks se mi celkem pět ks vyskytuje v tloušce 0,070-2 ks a 0,075 mm 3ks.U kolegy jsme navíc narazili před rokem i na tloušťku 0,080 mm což už je kartonový papír.Tím doplnji secializovaný katalog Hradčan ,který vzšel kdysi jako příloha časopisu Filatelie.
Jen je mi záhaou,proč autoři kaalogu nepřevzali údaj od katalogu Eckstein 1934,1935,kde kartonový papír byl již v té době oceňován na 50Kč.
Pro kolegu,který sbírá Hradčany 500 H hlásím,že z celkového počtu 238 ks se i ve sbírce vyskytl ladurner.Je to zatím nejvzácnjší ladurner v mé sbírce.Na 2 místě se umistuje 1 ks ladurer u hodnoty 300 H s poměrem 1 ku 350 ks.😲 Skrblík

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
27. 2. 2008, 09:54

Dělal jsem teď statistiku tloušťky papíru u 50 H Hradčany kresba b.
Z celkového počtu 597 měřených známek se mi vzskytli tlouštky 0,040
až 0,075 mm.Tenký papír 0,050 je celkem běžný,silný papír 0,070 a 0,075
jsou méně běžné.Existuje u ní i ladurner,Kartonový papír 0,080 a výše se mi
v souboru nevyskytl.Průsek Prahy 17 a další soukromá zoubkování se všechny
vzskytli na tloušce 0,055 mm.Statisticky jsou u mne zastoupeny celkem 17
ks.Modré razítko se mi vyskytlo 2 x,fialové 25 x.Červené razítko zatím doloženo nemám.Strukturu papíru se chystám zkoumat tento týden.
🙂 Skrblík

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
18. 4. 2008, 21:25

Milí přátelé známek a Internetu.Díky používání Internetu Vám mohu oznámit v diskuzi,že při zkoumání
15 H známek s obrazem Hradčan jsem narazil na závitové typy u kresby E.Závitem se dle rekonstrukce
od Františka Hamra myslí ta stočenína nad nápisem Slovenská,vedle které jsou pak rámečkové a a teď i obloukové typy.Měl jsem dnes v zámyslu vám to vše ukázat na internetu,bohužel si budete muset počkat.Jsou
tam pravidelně se vyskytující vyskytující typy přerušená a neprerušená čára spojující vázání s vlnovkou a pak
pod touto čárou i rozdílně provedené prorytí plochy.Zatím jsem na spojené typy narazil na 5H,10H,15H,20H ,25H a je možné,že budou i u 50H,75H,120 H a 500H.Bohužel u posledně jmenovaných hodnot nemám dostatek pásek či bloků jako srovnávacího materiálu.Nascanuji to,ale potřebuji u 5 H 1-8 TD,15H 3-7TD a 5OH 1-2 TD pomoci s určením znánkových polí a pak kdo má rekonstrukce TD přímo ze známek,aby byl ochotný se mnou spolupracovat a poskytl na internet rekonstrukci TD ne ve výřezech,ale v obrázcích.Navíc
to potřebuji i pro mou osobou pracovně nazvané dělové typy,které se vyskytují u všech známek kresby e a vytvářejí i typy spojené.Oznámil bych to dříve,ale teprve před měsícem mi byl vrácen můj známkový materiál od mého přítele pana Dušana Karvaje z Aše,který byl tak hodný a sehrál nevděčnou roli zprostředkovatele
mezi mnou a pachately trestného činu,a po smrti 2 ze 4 pachatelů vstoupil i do jednání s pozůstalými těchto
pachatelů.Tímto mu děkuji a těším se na další části odcizených sbírek.Ing.Jiří Veselý-Skrblik
Osobní žák pana Dr.Františka Kubáta v Plzni v letech 1979-1983 a žák pana profesora Gilberta v roce 1980.

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
4. 6. 2008, 12:41

Pri zkoumání závitových typů jsem na levé části nad příčkou narazil na 4 různé způsoby provedení spodního trojuhelníku tak zvaného háčku.Vytváří to též spojené typy.Od té doby nedělám nic jiného než postupně určuju známková pole i známek,která jsem nepovažoval za důležitá a vydělávám penize na pásky a bloky Hradčan 5 kresby.Minulý týden jsem opět získal něco pěkného do sbírky.3O h žlutoolivová v průseku Aussig 1.Tato hodnota V novotného příručce uvedena není.🙂 Skrblík

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
4. 6. 2008, 12:55

Aby nebylo všem legráckám konec,tak si do katalogu dopište,že 25 H fialová v zoubkování Hz 11 34 existuje tež v II typu spirály .Tato známka mi byla před 3 roky odcizena,ale díky panu Dušanovi Karvaiovi z Aše jsem jí též mezi vráceným materiálem našel.Až se dohádám s tchýní,tak jí uvidíte na internetu.
I a II TD by mohlo být tak do 4OOO ks.Pokud se mohu spolehnout na čísla v rekonstrukci TD25H fialová 3 a 4 TD🙂 Skrblik

Vodarek

Uživatel

Zaregistrován:
18. 3. 2008

Vytvořeno:
5. 6. 2008, 10:06

Ahoj Skrblíku ! Na stará kolena rád sleduji sběratele. Sám sbírám známky ale už vlastně končím ) od r. 1947 a obdivuji Tebe za nadšení a Tvoji rodinu za tolerantnost. Mám prosbu: našel jsem cca 20 perfinů z různých zemí. ČSR, Slovensko, Německo, Rakousko, Turecko, Belgie, Horní Slezsko, Anglie. Samotné známky mají nějakou cenu, jak je cena s perfiny?.
Prosím o radu, kdo by to dokázal ocenit, případně odkoupit. Poslal bych to poštou. At se Vám všem daří. Vodárek

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
6. 6. 2008, 12:10

Nazdárek Vodárku!Perfiny ČSR I a Slovenského štátu jsem ochotný odkoupit osobně.Na ostatní věci katalogy nemám.U perfinu záleží na vzácnosti.PerfinyČSR I se cenově pohybují od 10 Kč za kus a výše v nejběžnější vzácnosti.T.j.pokud byly použity v době používání konkrétní sazby na nominálu odpovídajícímu sazbě dopisu do 50 gramů a nebo pohlednici.Jakékoliv nižší a nebo vyšší nominály mají dle nominálu cenu
přiměřeně vyšší v závislosti na takzvaném přínosu perfínu.😃 Skrblík

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
6. 6. 2008, 12:17

Ahoj kluci.Pokračuji se zveřejňováním dalších legrácek na Hradčanech.
Tentokráte se jedná o typy u I kresby t.j.hodnoty 3,5,10,20 ,30 a 40 H.
U všech těchto hodnot jsou typy v nápisu SLOVENSKÁ a to přerušená a nepřerušená linka pod písmenem K.I typ je linka přerušená.II typ je linka nepřerušená.Oba typy u všech hodnot vytváří spojené typy.Známková pole mám zatím určená jen u hodnoty 3 H v I a II TD.Od ostatních hodnot nemám k dispozici archový materiál a ani rekonstrukce TD.Přeju příjemnou zábavu.
😲 Skrblík

Vodarek

Uživatel

Zaregistrován:
18. 3. 2008

Vytvořeno:
6. 6. 2008, 17:02

Ahoj Skrblíku, díky za odpověď ( známky s perfiny). Pošlu, ale nevím kam. Vod. UH.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.