Tak jsem zkoušel ještě porovnávání obrázků, ale ani to mi neřeklo nic o tom, co je to za dokument, celistvost či něco jiného. Frantigu, promiň mou reakci, ale to, že pro některé lidi nemá chytrej telefon žádné klady dík tomu, že pro někoho v této republice je totálně fuk, že někdo ještě nemá pokrytí signálem. Mně tak nezbývá, než na internet vždy někam dojít nebo poprosit někoho vzdálenějšího, komu alespoň občas ten internet funguje.
Tohle je jen část texů, co google lens rozpoznal:
ち座六壱七四番
符廳替為小
欄貼 付手便
pokud je to čínsky:
ち座六壱74 fanoušků
Fu sál je nahrazen malým
příspěvek po ruce
Pokud je to japonsky:
Chiza 6174
směnárna malá
sloupcová pasta
Chtělo by to naskenovaný "originál" ne ten přechroupaný obrázek.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Oběma děkuji. Pokusím se přes víkend originál "vyžehlit", snad to pomůže.
Prozatím mám ještě dvě další známky (dá-li se to ještě nazvat známkami), co jsem našel v jedné staré obálce. Obě jsem nikde nenašel, ani Michel, ani Scott. Ta jedna byla asi na nějakém papirusu a v obálce byla rozsypána v kouscích, takže jsem se ji snažil poskládat jako puzzle. Myslíte, že by se daly určit? Děkuji.
Obrázky:
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Tak jsem ten doklad v rámci možností "vyžehlil" a scan ještě trošku upravil, ale nevím, jestli to pomůže. Ještě taková drobnost - doklad má papír s průsvitkou vypadající jako loukoťová kola bez středů.
Co se týče těch dvou známek, jsou bezpochyby Japonské, jelikož mají na sobě stylizovanou chryzantému, jen stále netuším, kam je zařadit, z kterého jsou roku. Netuším ani, zda na známkách to červené je razítko nebo přetisk.
Za případné další rady a poznatky budu upřímně rád a předem děkuji.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.