Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
6. 4. 2020
Bohužel víc z toho nevydojím , jednalo so mi o úplnost čí neúplnost písmene M.Díky za ochotu.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
písmeno M ve slově PRIMVS - tady je zdánlivě jako obrácené N, ale vzniklo to zde asi jen pootočením toho malého V, které normálně tvoří střed M - a levá část toho V splývá s okrajem levého svislého dříku
bývá to někdy vidět
méně často středové V v písmenu M chybí úplně a pak slovo vypadá jako PRIIIVS
pokud jde o určení - líc je jasný ve vnitřním opisu je jeden kroužek a ve vnějším po dvou kroužcích
rub je v oblasti rozdělovacího znaménka z fotky hůře čitelný a je na něm i dvojráz
- možná jeden kroužek - pak Castelin II.9
- nelze vyloučit ani že kroužky jsou dva - pak Castelin II.10
- případně by tam mohl být trojlístek - pak Castelin V.26
pro všechny tyto eventuality je tam odpovídající lev I. typu a rubní značka 1. typu
Zaregistrován
6. 4. 2020
Díky moc za přesné určení.
Zaregistrován
6. 4. 2020
Ještě bych tu měl jeden kousek,jedná se mi o spojovací čárku mezi A-N .Pokud je to nějaká zajímavost. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
To není nic zásadního, nejspíš nějaký škrábanec v razidle. Na rubu máš různých linií kolem toho lva spoustu.
Zaregistrován
6. 4. 2020
I tak moc děkuji
Zaregistrován
17. 8. 2010
Videl bych to stejne, nejspis nejaka vada, opotrebeni apod. na razidle. Jinak Cn VI. 36, jedna z beznych variant.
Zaregistrován
6. 4. 2020
Ještě jednou moc děkuji!
Zaregistrován
2. 6. 2021
Ahoj ve spolek, mám dotaz...potřeboval bych zjistit ( vypsat ) zajímavější/vzácnější typy grošů Jana Lucemburského...moc děkuju...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.