Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 00:24

Viem Oliver že ma chápeš. Ale "dojalo ma to". ; aj tak už sem nikto nepíše, nebudem teda ani ja. Budem tu, pokecám v tlachárni, ale tu som skončil. Archypov už nebude kecať v téme Pražské groše.

llibor

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2008

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 08:36

Archy, to sis vybral blbý termín, 3 dny volna a krásné počasí, tak to každý netráví u počítače. A příští týden je to u nás zas to samé. Tak to tu bude taky jak když chcípl pes.

llibor

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2008

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 08:42

Ale k tvém M-N, tak mě se to jeví jako opravované M. Ten dřík je širší a naopak. Jako by si to řezač uvědomil a snažil se to poopravit. Při gramotnosti tehdejších lidí na nějakém písmenku až tak moc nezáleželo. Většinou stejně pracovali podle předloh a to by vysvětlovalo, proč na celé řadě grošů jsou stejně špatně vyraženz písmena N, S u Ferdinanda C-T. tady to ale vypadá na překlep (přeťuk) a jeho opravu. Tak bych si to vysvětloval já.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 10:33

Archy nerozčiluj se😃 jak psal llibor, byl prodloužený víkend a spousta lidí se jela rekreovat, včetně kacura ... v sobotu jsme byli na túře a včera jsem celý den proseděl venku před chatou, popíjel čajíček a pak pivečko a po dlouhé době jsem si četl obyč knihu s jedním zajímavým lidským příběhem ... skoro jsem ji za ten den přečetl celou i když má přes 400 stran ...

k tomu N, těžko se k tomu nějak vyjadřovat, škoda, že není zřetelná vnitřní strana první nožky písmene, aby bylo vidět, že je tam to véčko, jež by dokazovalo písmeno M. takto to více vypadá na opačné N, i když umím si tam to véčko domyslet. nejspíš není zbytí a budeš muset opravdu čekat, až se objeví další kus, kterým si jednu nebo druhou hypotézu potvrdíš ... nebo bude i nějaká třetí😃 takže teď by si měli všichni projít své PG JL a pořádně se podívat na to N, jestli se tak ten oříšek nerozlouskne. už jsem tak učinil a N mám buď klasiku nebo setřelé, takže bohužel nepomohu ...

pevo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 6. 2008

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 11:29

No hele archy, jak jsi to tu rozproudil... 😋
Já byl taky tři dny v přírodě. Prošel jsem svých pár grošů JL a žádné takové N-M tam nemám, osobně se přikláním k variantě obráceného N.
Pokud jde o ten aureliánův groš, tak jsem ho měl v ruce a skutečně to nevypadá na přeražbu ani nic podobného. Trojlístek i tečky jsou zřetelné, ostré a oddělené. Tolik můj VELMI laický názor! A nečerti se a piš dál, tvoje úvahy čtu velmi rád. Až se ti vědomostmi aspoň přiblížím, rád se do nich pustím taky.

Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 16:12

Ještě si Archy nenapsal,co si o tom znaménku myslíš ty,jelikož tomu (než já) daleko víc rozumíš,tvůj názor by mě velmi zajímal.
Doufám,že tvá včerejší naštvanost byla tvá pouhá momentální depka😉 ,byla by to škoda😞 ..... kdyby jsme všichni chytli kacurovu nákazu,ztrácí tento web význam.😕

llibor

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2008

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 18:12

tzv. Kacurovina, nakažlivá víc než mexická, prasečí a kdo ví jaká chřipka! Pozor přenáší se WiFi signálem.

😁 😁 😁 😁

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
4. 5. 2009, 18:35

Ještě, že mám pevnou linku. Takže jsem imunní.😆

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
5. 5. 2009, 15:03

hele nerýpejte jo, můj odchod byl pouze demonstrativní, chtěl jsem tak docílit jednoho výsledku, který byl nakonec splněn a tak jsem zase tu. těch pár dní beze mě jste určitě v klidu přežili, stejně jako kacuro bez kacura😃

Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

Vytvořeno:
6. 5. 2009, 08:30

Tak tu máme září a doufám, že i konec okurkové sezóny na fóru🙂. Tak se pochlubte, co nového ve sbírkách?😉

Topa to vloni popsal dobře a bývá to tu asi každý rok "Okurková sezóna"😎

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.