Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
kacuro napsal/a:
.... opravdu teď šlo těchto jedniček v poslední době několik a hezčích😃
to je možné, ale pokud je grošík JL zcela bezvadný, pak konečná cena začíná většinou kolem 4000Kč(či více), já však čekám cenu nižší tedy přiměřenou stavu(i když kdo by si nedal říci více...) 🙂
vassilij: Aukro už dnes nemá se skutečnými popisy aukcí mincí nic společného a popisy v aukčních katalozích u nás (snad ještě mimo ČNS Praha a Aurea), jsou kapitolou sama o sobě a NELZE dle nich rozhodně psát limit, tedy pokud nečekáme stav nejméně o 1-2 stupně horší ! ! !
Ostatně někdy je celkem sranda sledovat popisy zcela stejných kusů opakovaně v různách aukcích, kdy stav se zlepšuje a cena jde nahoru....👿 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Ano občas něco ujede(ono se sekne každý), ale většinou to "jakž takž" sedí(řekněmě z 80%) a těch 1/2 stupně je často dost subjektivní hodnocení každého(zejména u mincí před r.1500), ale jinde to "ulítává" o 1-2 stupně u 50% a více položek...
vy ste gumidci... tak jo, zacnu na tom pomalu delat... jeste to ae veme nakej casek
Dracek nepopísal svoju aukciu štandardne. Podľa mňa to bol popis ktorý absolútne nekorešpondoval s mincou; aj som (možno nie príliš šťastne) na tú aukciu už poukazoval, pretože ma dosť pobavila. Neskôr som si uvedomil že Draka som da dotkol, ale za svoj názor sa ospravedlňovať nemôžem. No a môj názor je, že tá aukcia bola popísaná katastrofálne, až som sa tomu naozaj čudoval.
Spomínalo sa tu, že typy I/1 išli na Aukre paralelne a že tento bol asi najhorší. Súhlasím, aj keď treba priznať, že Drackov Jan nebol až taký zlý.😉 Ale aby bol označený troma erkami, tak to ma skoro prekotilo, hlavne u človeka, ktorý o grošoch naozaj vie veľa. Ako píšu ostatní; označenie R je označenie vzácnosti - výskytu mince, typu, alebo variantu, nie zachovalosti.
Ja sa už do aukcií kolegov starať nebudem, nerobí to dobrú krv, pocítil som to sám. Len som bol naozaj prekvapený.
Posledná vec; niekto sa tu pýtal aké typy sú najbežnejšie. No absolútne v nálezoch, teda aj na aukciách najbežnejšie sú varianty 36 a 47. Cast I/1 je hneď po nich, čiže jedna z najbežnejších grošových raziab JL. Je jasné, že nie vždy sa nájde ideálne vyrazená, aby ohromní fajnšmekri na sberatel.com nenašli chybičku krásy...😉 Ja mám typ 36, absolútne bežnú razbu, ale v perfektnej zachovalosti. Foto máte na stránkach. Tá minca je v mnohých smeroch (skoro) dokonalá, ale určite nie je RRR, ani len R.😎
Archy: V pohodě, já nejsem urážlivej. 😉 Prostě aukro je dosti specifické místo(normálně bych si ta R nepsal). Jinak řečeno tu už bylo asi vše...😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.