Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Denarius

Uživatel

Zaregistrován:
20. 9. 2008

Vytvořeno:
28. 3. 2009, 00:00

Až tady bude Zdeněk Jindra tak mu to navrhnu v sekci Náměty,nápady,připomínky - snad nás ještě někdo podpoří.

Omlouvám se za zaplevelení sekce JL.

pevo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 6. 2008

Vytvořeno:
28. 3. 2009, 00:12

Jsem moc rád, že se tu ta fotka objevila, už jsem si myslel, že jsem špatně viděl. Díky Vám, Aureliane! 😉 Osobně si přeražbu neumím představit, zbytek mince žádné známky nejeví a že by někdo doplňoval tečky je irelevantní. Až se objeví druhý kus, bude jasno...

Denarius

Uživatel

Zaregistrován:
20. 9. 2008

Vytvořeno:
28. 3. 2009, 00:16

Přeražby rozdělovacích znamének v razidle se zde již vyskytly.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
28. 3. 2009, 00:28

ja si myslim, ze by to mohla byt ucelove oznacena razba (resp. raznice) - jak uz tady ostatne jednou bylo zmineno a diskutovano (rovnez v souvislosti s grosi JL)... s tim souvisi i to, ze to zatim nebylo popsano... slo o jednu raznici a ta truhla s grosi vyrazenymi touto raznici rovnou cestovala jako platba nekam za hranice jako jedna z nespoctu splatek naseho zadluzeneho chrabreho reka a nebo mozna ta truhla jeste nekde lezi v zemi😉

napadlo vas nekdy, ze pokud byste si jako kral ve stredoveku nechali oznacit grose napr. takovymto zpusobem a nekomu tim zaplatili, ze by se dala pomerne snadno rozskryt pripadna tajna organizace / spolek prave podle toho, kde by se ty grose zacali objevovat? ten kdo to nevedel si myslel, gros jako gros...

druha vec je, ze si nekdo bohaty mohl nechat zmincovat kov, ktery mel... a jeho pozadavkem mozna mohlo byt i pouziti nejake jeste nepouzite raznice (a mozna se stejnym zamerem jako jsem psal vyse)...

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
28. 3. 2009, 00:31

oliver: něco podobného mě také napadlo, bohužel se už nejspíš nedozvíme jak to bylo ...

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
28. 3. 2009, 00:38

Zatiaľ stále stojím na svojej pozícii. Znaky vidím, nový typ značky predbežne nie. A nezdieľam taký optimizmus ako pevo, niečo podobné sa možno neobjaví, ale ktovie?
To Denarius: Absolútne súhlasím, prerazby značiek sa už objavili, veľakrát sa o nich diskutovalo aj na tomto fóre.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
31. 3. 2009, 20:58

Dostal sa mi do rúk tento nedorazený "nepodarok", ale som nesmierne šťastný že ho vlastním, navyše tuším za tri kila aj s poštou. Perla koruny až hlboko v perlovci (koľko grošov JL ju tam má?) a lev typ Hána III., aj keď uznávam že aj menší dvojráz som si vedel predstaviť. Ale prirástol mi okamžite k srdcu. Skúsime priradiť?

[

Obrázek vložený uživatelem

](http://img215.imagevenue.com/img.php?image=25933_jan1_122_364lo.jpg)
[

](http://img209.imagevenue.com/img.php?image=26180_jan2_122_518lo.jpg)

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
31. 3. 2009, 22:51

Otázka ( s jacxom sa o tom dohadujeme...) pozorovali ste niekto na grošoch JL s václavským levom rubnú značku "prstýnek" alebo jeho varianty? Pretože nám to naozaj nedá spávať. Aurelian síce hovoril o type Cast. 28 (ten groš doma mám), ale nie som si absolútne istý, či sa jedná o václavského leva (aj keď je mu naozaj veľmi podobný). Viete niekto niečo? Naozaj by som potreboval pomoc od viacerých...

llibor

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2008

Vytvořeno:
1. 4. 2009, 11:46

Prohlídl jsem si všechny fotky grošů co mám, a dospěl jsem názoru, že u václavského lva ani není místo pro tuto rubní značku, protože střapce ocasu se úplně dotýkají. Teda alespoň u těch co mám. Zato kroužků mám dost, ale všechny s vysokým lvem a rozšířeným ocasem.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
1. 4. 2009, 23:07

Prikladám foto mince, kde sa jednoznačne nejedná o leva typu II., III., ani IV. Tento lev by mal byť typ I., teda starý, václavský lev. Hána aj Aurelian ho berú ako jednotku, aj keď mne osobne sa zdá, že má určité (aj keď drobné) rozdiely. Pripúšťam však, že má k levovi typu I. najbližšie - a má "prstýnek".😉 Podľa mňa to však typ I., nie je, mám za to, že lev typu I. niesol medzi koncami chvosta výlučne varianty ľalie ako rubné znamienko.

[

](http://img218.imagevenue.com/img.php?image=19717_PIOTR_1_122_71lo.jpg)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.