Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
24. 3. 2010
A čo ten chýbajúci krúžok na Av2?
Zaregistrován
20. 8. 2007
mně to podle té nové fotky připadá spíše takto
máš minci v ruce a nebo jen fotky?
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
No, zatiaľ len fotky. 🙂
Hmm, už si nie som istý s tým krúžkom, kľudne môže byť, ako si to nakreslil.
Zaregistrován
20. 8. 2007
k Av2 - pozice dobře patrného kroužku blíže základně litery I jasně hovoří pro to, že přinejmenším původně na razidle byl i druhý kroužek
a ten je na minci špatně patrný, protože je buď nedokonale vyražený, setřelý a nebo razidlo byl zanesené
Zaregistrován
7. 10. 2006
Líbí se mi na něm ta spodní část koruny, kde tvůrce razidla zřejmě víc zatlačil na rydlo a ty obvodové linky koruny protáhnul až k vnitřnímu perlovci.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Takú korunku už mám aj na inom groši. Týmto (typológia korún a levov) sa zaoberá Jirka Hána v článku: Úvahy o typologii a chronologii pražských grošů Jana Lucemburského, Numismatický sborník 22, 2007
Zaregistrován
24. 3. 2010
jacx napsal/a:
...jasně hovoří pro to, že přinejmenším původně na razidle byl i druhý kroužek...
Aj túto ilúziu mi chceš zobrať? Že som sa vobec pýtal... 😃
Ale nie, vážne, ďakujem za názory. Keď dorazí, šupnem ho pod mikroskop a znovu budem robiť chytrého. 🙂
Zaregistrován
11. 2. 2016
Jeden zajimave zkomoleny grosik dvojrazem. Dala by se urcit varianta?
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
20. 8. 2007
i přes výrazné pootočení dvojrázu jej lze určit spolehlivě jako: Castelin I.1 = nejstarší varianta groše Jana
Zaregistrován
11. 2. 2016
Dekuji :-)
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.