Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
23. 11. 2011
Díky, věděl jsem, že nezklameš. Neměl bys náhodou tu novou tabulku k dispozici? Nebo je v tom grošovém čísle?
Jaký je názor na dočištění?
díky, zdraví P
Zaregistrován
10. 6. 2006
Jedna absolútna nálezová "nádhera" zo Slovenska z Historického múzea SNM.🙂 Aj tak je však zaujímavý...
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
tak nevím - nějak mě nic "zvláštního" nenapadá
nevidím znaménko mezi REX a BOEMIE, ale řekl bych že tam bude trojlist bez stopky
a tím pádem by mělo jít o var. Cast. V. 28 s odpovídajícím typem lva i rubní značkou
možná nějaká přeražba (nebo nějaké klovance) na líci ? ale pro víceráz (na obou stranách) to také spolehlivě z fotky nevidím
nebo jsem něco přehlédl ?
Zaregistrován
28. 6. 2008
..tam muselo dojít opravdu k mnoha pootočení při ražbě. Co tam je, také nic nevidím...(pokud nemyslíš ten vnitřní opis, ale ten je možná divný díky dvojrázu)?
Zaregistrován
17. 8. 2010
Otazka je, zda mel Archy snahu na neco zvlastniho poukazat nebo jen predvest nalezovy gros (se zajimavym vicerazem)...abychom si tady hodiny nelamali hlavy:)...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nelámte si hlavu, je to asi naozaj 28-ička, len som myslel že je to jednotka, ako som však pozrel na leva a značku, bolo mi všetko jasné. Nejde teda o nič až tak zaujímavé.😉
Zaregistrován
23. 11. 2011
Hrozně nám to tady chcípá, tak jeden trochu nedoražený, ale velmi řídce se vyskytující groš Jana ze IV. skupiny, kde jsou na líci tradičně použita jako dělící znaménka dva křížky nad sebou a dále pak jednou trojlístek. Na rubu je pak mezi grossi a pragenses malá lví hlava. Jako hodně vzácných Janů i tento byl zakoupen v Polsku.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
To je aspoň grošík :-) Vysvětlí nám tady někdo, proč právě ty nejméně početné typy jsou nacházeny především v Polsku?
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
23. 12. 2010
Tohle mě zaujalo, dvouražba- existuje něco takového?
http://aukro.cz/prazsky-gros-dvourazba-3883-i5578625263.html
Zaregistrován
17. 5. 2015
Patrně myslel dvojráz, čili odskočení razidla po prvním úderu, čímž se obraz vybije dvakrát. Většinou při tom dochází k menšímu či většímu pootočení střížku, takže některé detaily je vidět dvakrát.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.