Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nazdar chlapi. Mám na vás jednu malú prosbu. Chcel by som napísať malý článok o vzťahu medzi rozdeľovacími znamienkami a rubnými značkami na grošoch Jána Luxemburského. Mnohí z vás by mi mohli pomôcť, stačí ak by ste mi hodili na mail fotky grošov Jána Luxemburského z vašich zbierok, kde sú čitateľné rubné značky. Naozaj by ste mi veľmi pomohli, až tak veľa hádam nechcem.😉 Nehorí to samozrejme, mám zatiaľ veľmi veľa inej práce, chcel by som si však začať archivovať nejaké obrázky, mohli by mi byť v mojom "bádaní" 😲 nápomocné. Ďakujem vopred všetkým.😎 Archypov zavináč gmail.com
Zaregistrován
7. 10. 2006
Archy: skvělé jen tak dál, bohužel Ti ale nepřispěji, páč mám PG bez rubních značek ...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Vďaka kacuro, neva. Keď niečo pekné kúpiš, potom pošleš foto.😉
Zaregistrován
10. 1. 2008
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ako hovorím, má to čas. Ďakujem.😎
Zaregistrován
7. 5. 2008
Tak jsem jsi konečně koupil svůj vysněný první pražský groš..Chtěl jsem se zeptat,jestli se jedná o vzácnější typ nebo běžnější díky všem..
Zaregistrován
7. 10. 2006
ražba sice není nejlepší, zato tam máš rubní značku - kroužek, což je myslím dobrá koupě, teda pokud nebyl moooc drahý😉 škoda že má setřelé opisy a nejsou tak vidět všechny značky mezi slovy ....
Zaregistrován
20. 8. 2007
rubní značka kroužek mezi konci ocasu lva odpovídá ražbám z let 1327 až 1340
obraz lva rovněž odpovídá tomuto období
rubní rozdělovací znaménko bohužel není zřetelné na fotografii ani náznakem
lícní rozdělovací znaménka jsou někde hůře patrná přesto bych si troufal tvrdit že na všech pozicích jsou dva kroužky
mohlo by se tedy jednat - dle Castelinovy chronologie grošů Jana Lucemburského o :
groš Cn. 26 nebo Cn.34
nejedná se o ty úplně nejvzácnější, ten nejběžnější Cn.1 to dle tvaru lva a rubního značky asi taky nebude
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.