Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
31. 7. 2008
Jendulaz napsal/a:
...... jen jsem chtěl touto cestou osvětlit celou situaci a poukázat, na neznalost zúčastněných, omlouvá Vás jen to, že ji nikdy nikdo neviděl a ani neuvidí.
..sorry... , to je haluz 😆 😆 😁
Zaregistrován
8. 8. 2013
Nikoho neurážim a pokud Vás to uspokojí, vyřadtě mě ze svých řad, oponování se zde koukám nenosí. Nic nikomu nemlžim, za SVOJE peníze jsem si řádně zadal inzerát, který tam STÁLE je.
Zaregistrován
31. 7. 2008
nejak sa mi nedarí dohľadať tú aukciu😉
Zaregistrován
1. 8. 2010
Myslím, že by pre Vás bolo výhodnejšie prezentovať fotky tých unikátov tu na fóre, ktoré by tunajší zberatelia ocenili. Ale asi sa bojíte, že z unikátov nakoniec nebudú unikáty.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
8. 8. 2013
Zaregistrován
12. 1. 2010
Jendulaz napsal/a:
Nikoho neurážim a pokud Vás to uspokojí, vyřadtě mě ze svých řad,
Omyl -
Jendulaz napsal/a:
...
Předem bych všem zůčastněným poděkoval za pobavení a za zjištění jak hloupí jste. Pro ty co jsou navíc i slepí,
...
Někteří by to za urážku mohli pokládat. 😉
Dodržujte pravidla, nebude problém.
Druhý omyl je, že jste si řádně zadal inzerát. Aukro není na zadávání inzerátů, ale aukcí předmětů z kterých má provize. Nabízení předmětů, které budou prodány mimo Aukro je jeho pravidly zakázáno a může vést ke zrušení nabídky nebo i uživatele.
A konečně váš třetí omyl - že to tam stále je. Nabídka byla zrušena pracovníkem Aukra, což se dalo čekat, bylo tam toho víc, kvůli čemu to mohli odstranit, počínaje plánováním prodeje mimo a nepřiměřenými náklady na dopravu konče. Možná se také zděsili toho půl miliónu při osobním předání, mám pocit že je to nad limit zákona proti praí špinavých peněz. Aukce sice mají vyjímku, ale silně pochybuji, že se to vztahuje i na předání peněz mezi dvěma lidmi, z nichž prodávající nemá oprávnění pořádat aukce.
Zaregistrován
15. 7. 2007
nechci nikoho zklamat, ale kazdy, kdo sbira nejakou dobu prazske grose narazi drive ci pozdeji na nejaky ten "unikat". paradox je, ze vetsinou koupi takovou vec diky nepovsimnuti ostatnich doslova za hubicku. rada sberatelu ma takovych unikatu plny bankovni sejf a jen se jimi nechlubi (bohuzel ani do te miry ne, aby umoznili jejich anonymni opublikovani publikacne cinnymi kolegy). i diky tomu pak nastavaji situace, kdy si celkove situace mene znali jedinci vytvori zcela chybne zavery o cennosti a vzacnosti nekterych razeb. tezko jim to mit za zle, kor, kdyz prehled o existujicich typech a variantach napr. prave grosu Jana Lucemburskeho je stary nekolik desetileti, ruzna doplneni jsou dilci ci vychazeji z konkretnich nalezu a celou mincovni produkci mohou pokryt jen stezi. Mincovani Jana Lucemburskeho bylo dlouhe a masivni, nove typy se zcela jiste jeste objevi. To, ze jich neni takove semeniste, jako napr. u jeho vnuka, je dano tim, ze velka cast jeho minci byla pro svoji stale jeste vysokou kvalitu jeho nasledniky stazena a zmincovana a nedochovala se (jinak by jiste byly bezneji k mani). na strane druhe diky sve kvalite byly tyto mince s oblibou tezaurovany a skutecne doslova a do pismene nikdo nemuze zarucit, ze napr. zitra nezaplavi aukro sto ci dveste kusu grosu JL napr. se lvi hlavou. tudiz bych se osobne, i pres stale trvajici vysoke teploty, drzel chladneho uvazovani a rozumu. navic, prodavany typ skutecne nema kondici takovou, aby mohl, byt jen zdaleka, aspirovat na takove oceneni, jake se nam zde snazi nekdo podsunout. tudiz, mi hlupaci si nechame zajit chut a pockame si, jestli je na sberatelskem trhu nejaky chytrak, ktery to koupi. jdu si koupit popcorn a colu 😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.