Zaregistrován
2. 8. 2014
pre začínajúcich zberateľov tuna na tejto stránke katalógy od Leopolda II. až po 1. ČSR
http://www.nume.cz/zpravodaj/post/show/641
dady2@centrum.sk
Zaregistrován
2. 8. 2014
Zhiraff ak chceš zbierať USA tuna pekný katalóg, nie sú tam ale všetky mince hlavne nie pamätné striebro, ale inak najlepšie a najprehľadnejšie čo som videl
dady2@centrum.sk
Zaregistrován
17. 2. 2014
Začni sbírat bójské mince,dokud jsou dostupné...Jen můj názor ,ahoj.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Zacit sbirat neco, co je drahe a kde je hodne padelku, ktere jsou navic spatne rozeznatelne a to bez potrebnych znalosti, je podle mne silenstvi. Navic netusim proc by bojske razby nemely byt v budoucnu dostupne, je jich pomerne dost a lide, co si je nakoupili v dobe, kdy to bylo nejvic v mode, se jich urcite budou casem zbavovat. Mam pocit, ze uz ted sly jejich ceny dolu..
No a u minci USA ta prvni veta vlastne plati taky, snad s tim rozdilem, ze tam vetsinu padelku tvori primitivni cinske kopie, takze az tak velke znalosti tam potreba nebudou. Je potreba si ale uvedomit, ze je sbira opravdu hodne Americanu a to vetsinou s kupni silou na ponekud jine urovni.
Zaregistrován
17. 2. 2014
Tak dobře,ale dovolím si prostě ty koníčky doporučit,jsou opravdové, žádný šmejd.Čau.
Zaregistrován
16. 1. 2010
No nic, tak USA taky padá🙂
Nejdřív si zreviduju svoji sbírku, co mám z dětství/dospívání a pořídím si nějakou tu literaturu a 13. 9. zamířím na Černou louku se trochu poohlédnout🙂 A zkusím i ty Vítkovice.
Jaké další výhody má členství v ČNS?
@Dady, díky za odkazy na katalogy!
@Romolo, díky za tip na ty bójské mince, ale touhle cestou určitě nepůjdu.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Podle mého, "sbírání" moderních mincí je jen hromadění kilogramů kovu na způsob sběrných surovin ... Za chvíli toho nahromadíš tolik, že nebudeš vědět kam s tím, přitom historickou ani sběratelskou hodnotu to mít moc nebude. Spíše se zaměř na nějaké historické období, oblíbeného panovníka atd. a sbírej ho systematicky. Nebo raději zůstaň jen u těch známek.
Zaregistrován
26. 7. 2007
Alebo nezbieraj nic, je to zavislost. Dopadnes tak, ze denne budes prechadzat vsetky mozne internetove stranky aby ti nejaka minca neusla, zisk v buducnosti je tiez velmi diskutabilny, hrozy aj strata, usetris kopu casu a mat peniaze v banke na ucte je lepsie ako v minciach ...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
16. 2. 2008
Neptej se co může udělat Numismatická Společnost pro Tebe,
ptej se co můžeš udělat Ty pro Numismatickou Společnost.
😃 😉
Zaregistrován
16. 1. 2010
Tady padají samé lepší hlášky 😃
No tak se asi opravdu zaměřím jen na Československo a to Maďarsko, ještě uvidím.
Jaký byste mi prosím doporučili zásobník na mince?
A víte o nějakých webovkách, kde by bylo přehledně a jasné popsáno, jak pečovat o mince? (např. jakým způsobem čisti jaký druh mincí, atd.)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.