Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
4. 9. 2016
Na 1. fotu značka AK, na 2. fotu HG. Toto značení převládá (4 ze 6 kusů). Pokud na fotku kliknete, zvětší se.
Díky za snahu pomoci, ale opravdu jsem se ptal je ze zájmu. Sadu zkusím prodat za vyvolávací cenu ceny obsaženého stříbra. Uvidíme.
Zaregistrován
30. 5. 2024
Iniciály CK a JK znamenají, že oba výrobci měli příjmení od stejného pismene "K", takže mi to spíš připadá jako výroba v určitém mezidobí, kdy ona klenotnická firma přecházela např. z otce na syna, takže se měnily i iniciály. Majitel firmy (např. Cyril) zemřel, tak firmu převzal jeho syn jménem Jan. Tudíž mohly být i fungl nové sady příborů poskládány z příborů se dvěma různými iniciály. Myslím, že takovéto detaily (lehce odlišné iniciály na puncovnich mikroznačkách) tehdejší kupující nijak zvlášť nezajímaly. Ale mohlo se samozřejmě i stát, že se část příborů ztratila, a tak si jejich majitel nechal u stejné firmy (kterou už ale vedl jeho syn) vyrobit nové.
Zaregistrován
30. 5. 2024
AK a HG je podivné, pokud jsou tedy oba typy lžiček jinak naprosto totožné. Nezdá se mi, že by zcela odlišný výrobce vyrobil úplně stejné čistě jen na doplnění chybějících, pokud tedy nešlo o nějaký běžný "univerzální vzor".
Zaregistrován
2. 10. 2024
Zdravim vas, nasiel som tento servis po babke. Prosim o nejake info, material, vyrobca, hodnota, cokolvek. dakujem
Obrázky:
Zaregistrován
2. 10. 2024
Este som nasiel dve ine lyzicky, dakujem za nejaku identifikaciu
Obrázky:
Zaregistrován
30. 5. 2024
matuji: Chce to vidět detaily punců/značek. Servis vypadá na RU stříbro, ty dvě lžičky na alpaku.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.