Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
21. 11. 2012
Je to nekvalitně vyražené. Je tam A.E. Značka na druhém talířku má zase čitelné A.E. a Szandrik a květinka jsou špatně vidět.
Zaregistrován
21. 11. 2012
Stator, zajímavý postřeh s ručním ražením značky. Na druhém talířku je značka symetrická jako z raznice, ale je velice nekvalitní, možná proto vyrazili tu druhou ručně. Přikládám oba obrázky. Navíc mi připadá, že ta nekvalitní značka má 6 lístků. Lepší fotka se nepodařila udělat. (a to si fandím, že fotit značky umím :-) )
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Prosba pre Statora.
Na nete som objavil v ponuke striebornú malú misu. Predajca píše, že značka a výrobca pochádza z územia Slovenska. Má sa jednať o Karpfen čiže Krupinu. Stator, videl si už takú značku, prípadne je to vôbec Krupina? Na mise je zospodu vytepaný dátum 1796. Pripadá mi však novšieho dáta. Fotky sú prebraté z prebiehajúcej aukcie, takže iné poskytnúť nemôžem. Značka je pretočená nabok, tak ju nafotil predajca. Vďaka za akúkoľvek odpoveď.
Obrázky:
Zaregistrován
31. 8. 2013
TONY-KK
Žiaľ, veľmi nepomôžem. Toranová Krupinu v 18. storočí vôbec neuvádza. Stehlíková uvádza cechovú značku Krupiny pre 18. storočie na pripojenom obrázku. Majstrovská značka v trojlístku môže byť pre 18. storočie. V 19. storočí boli už iné kartuše. Chýba však značka pre rýdzosť striebra v lothoch.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Nič sa nedeje. I tak Ti ďakujem. Spracovanie tej misy ma skôr navádzalo k nemeckým alebo anglickým výrobcom 19. storočia. Ak by to bola 100% Krupina konca 18. storočia, možno by som uvažoval o kúpe. Len predajca nasadil vyššiu cenu, pridal však možnosť zjednania. Ale zároveň určil také nezmyselné poštovné z USA (odtiaľ je ponuka), že na betón spoľahlivo odradí všetkých potencionálnych kupcov. Budem to sledovať, či to neostane visieť na stránke aj pol roka.
Zaregistrován
30. 9. 2010
tony-kk :
v pripade zaujmu,
odporucam sledovat na ebay takuto ponuku.
nechaj ho nech to tam visi par mesiacov,
a raz za mesiac mu posli best offer.
castokrat predajca zlavi aj na polovicu.
pripadne je vyhodou ak mas znameho v USA,
kam si mozes nechat zasielku poslat.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
2. 5. 2013
Tocomabyt, ja to tak bežne robím. Už dosť položiek som cez ebay nakúpil takým spôsobom. Prvá vec je, že nemám istotu o 100% pôvode tej striebornej misy. Ak by bola značka jasne určená, teda Krupina 18. storočie tak by som s predajcom už jednal. Také historické artefakty, ktoré pochádzajú zo Slovenska ma niekedy dokážu osloviť. Bohužiaľ istotu zatiaľ nemám. Budem sa snažiť niečo viac vypátrať, no všetko má svoje limity. A predajca to zabil výškou poštovného 325,46 USD. Toto už nepotrebuje komentár. A mištička má hmotnosť 83 gramov ako tam píše. Veď tu to máš.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Zaregistrován
31. 8. 2013
Diviš má podobné, nie totožné, K pod korunou, pre Francúza a Dána, nie pre Krupinu.
Zaregistrován
16. 6. 2016
Dobrý den. Dovolil bych si dotázat se na cenu konvičky. Výška 9 cm, průměr spodku 7,5 cm, punc údajně Diana, stříbro 800/1000, váha 220 g, mistrovská značka JB na víčku i konvičce spolu s puncem. Je to konvička na smetanu či něco podobného?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.